Foto: SSP/Jovan Marković

Stranka slobode i pravde reagovala je danas na pohvale novog ministra sabraćaja Tomislava Momirovića upućene "Er Srbiji" za koju je rekao da je ponos otadžbine i da ju je Aleksandar Vučić spasio od propasti savezom sa "Etihadom".

Dokaz za to je, kako kaže Momirović, što „Er Srbija“ ima veći procenat popunjenosti sedišta od svih aviokompanija koje sleću u Njujork, naveo je u saopštenju član Predsedništva Stranke slobode i pravde Dušan Nikezić.

„Koliko treba ništa da ne znaš pa da ne možeš da shvatiš da je logično da u dva leta ‘Er Srbije’ nedeljno za Njujork bude procentualno zauzeto više sedišta nego u šest ‘Lufthansinih’, ako Nemci ne mogu da putuju u Ameriku. A ne mogu, kao ni drugi građani Evropske unije, osim onih koji imaju studentske i radne vize. Isto važi i za ulazak Amerikanaca u EU! I zato, logično, avioni koji lete između EU i Amerike lete poluprazni“, istakao je Nikezić, koji je i predsednik Odbora za privredu SSP.

Te činjenice, kako kaže, nisu smetale ministru Momiroviću da izjavi „da je ‘Er Srbija’ ponos otadžbine i da ju je Vučić spasio od propasti savezom sa ‘Etihadom'“.

On je podsetio da je, što se spasavanja domaće avio kompanija tiče, ona spašena tako što je u trenutku spajanja sa „Etihadom“ dugovala 170, a danas duguje 400 miliona evra i da je uz to, za ovih sedam godina, građane „Er Srbija“ koštala 250 miliona evra datih kroz razne subvencije.

„Kakav je bio tviteraš takav će Momirović biti i ministar. Problem je što kao tviteraš nikakvu štetu nije mogao da proizvede, a kao ministar će itekako moći“, zaključio je Nikezić.