Tomislav Momirović Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović pohvalio je danas u otvorenom pismu kompaniju Er Srbija , a "povodom izvanrednih rezultata i profesionalnosti ostvarene na liniji Beograd-Njujork", saošteno je iz ministarstva.

Momirović je u pismu istakao da je ponosan na prvo mesto kompanije Er Srbija po popunjenosti kapaciteta za prevoz putnika na letovima do Njujorka, oceniviši da je to još jedna potvrda strateške opravdanosti odluke državnog vrha koji je od propasti spasio domaćeg avio-prevoznika sklapanjem partnerstva sa Etihadom.

Ministarstvo se u saopštenju poziva na podatke Međunarodnog aerodroma Džon F. Kenedi u Njujorku za septembar 2020. godine, prema kojIma Er Srbija deli prvo mesto sa holandskom avio-kompanijom KLM, a srpska kompanija se nalazi na vrhu liste i kada je u pitanju tačnost saobraćaja (On-time Performance), odnosno poletanje aviona do 15 minuta od planiranog vremena polaska.

„Ovi podaci, koje je juče objavila kompanija Er Srbija, govore o tome kako je moguće iskoristiti krizu i sa malo hrabrosti i vere u sopstvene mogućnosti, preuzeti rizik i ostvariti dobre poslovne i profesionalne rezultate“, ocenio je Momirović.

On je konstatovao da avio-kompanije širom sveta prolaze kroz najteži period u svom radu i da je ta kriza pogodila i Er Srbiju, koja je uprkos tome bila „oslonac otadžbine u borbi protiv korone“.

„Obavljeno je na stotine letova, kako bi se prevezli medicinska oprema i medicinski radnici tokom pandemije, a prevezeno je i na hiljade naših državljana u Srbiju, kao i stranih državljana u njihove zemlje. Er Srbija je kompanija od nacionalnog interesa i, zbog svojih rezultata, kvaliteta i oslonca, koji je predstavljao tokom ovih kriznih meseci, država će nastaviti da joj pruža svu moguću podršku“, naveo je Momirović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare