Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Predsednica odbora za prosvetu Stranke slobode i pravde (SSP) Nataša Zečević izjavilla je danas da bi aktuelna Vlada trebalo da članove Saveta fakulteta Političkih nauka umesto po svojoj stranci, traži u okviru akademske zajednice.

Zečević je napomenula da se SSP „zalaže za pozitivnu selekciju i bezuslovno poštovanje autonomije Univerziteta“.

„Imenovanje Maje Gojković i Jadranke Joksimović za članove Saveta Fakulteta političkih nauka (FPN) u Beogradu predstavlja ruganje profesorima i studentima i pokušaj kontrolisanja rada ove visokoškolske ustanove“, navela je Zečević u pisanoj izjavi.

Pročitajte još...

Ona je podsetila da je „Zakonom o visokom obrazovanju definisano da u slučaju kada je osnivač obrazovnih institucija Republika onda predstavnike osnivača imenuje Vlada, iz reda istaknutih ličnosti iz oblasti nauke, kulture, prosvete, umetnosti i privrede, vodeći računa o zastupljenosti oba pola“.

„Odbor za obrazovanje pita Anu Brnabić – šta od navedenog ispunjavaju Maja Gojković i Jadranka Joksimović, pa su izabrane za člana Saveta Fakulteta političkih nauka? Imenovanje Gojković i Joksimović uz ministre sa lažnim diplomama i falsifikovanim doktoratima urušava čitav obrazovni sistem koji našoj deci treba da omogući dobar život“, kazala je Zečević.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar