Dragana Sotirovski
Dragana Sotirovski Foto:TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC

Gradski odbor Stranke slobode i pravde saopštio je danas da je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski gostujući u emisiji "Šarenica" na RTS-u, u želji da vladavinu Srpske napredne stranke prikaže kao sjajnu i dobru za Niš, "iznela niz stvari koje su sve, samo ne istina".

„Dodvoravanje i pominjanje predsednika Vučića i premijerke Brnabić je njen stranački zadatak, ali smo na podanički odnos lokalne vlasti prema republičkoj navikli. Ono što se ne može i ne sme prećutati jesu neistine o tome da Nišlije žive sve bolje i da im je standar porastao“, istakli su u Stranci slobode i pravde.

Sotirovski je, dodali su u niškom odboru SSP-a, kao argumente da se u Nišu živi bolje navela otvaranje sedme kineske fabrike i gužve u restoranima i saobraćaju.

„Fabrike koje gradonačelnica pominje su izrabljivačnice u kojima većina radi za nešto više od 300 evra u često nehumanim uslovima i pod stalnom neizvesnošću budući da je ogroman broj radnika zaposlen na odredjeno vreme. Radnici su pretvoreni u motače kablova, gaze im se osnovna ljudska i radnička prava – pravo na dostojanstvo, pravo na sindikalno udruživanje“, kazali su u SSP-u.

Prema njihovim rečima, licemerno je pozivanje na gužve u restoranima u godini u kojoj restorani više nisu radili nego što su radili zbog korona virusa, a gradjani se uželeli normalnog života.

„Niš je oduvek bio grad meraka, dobre hrane i kafana, a pominjanje ugostitelja je vrhunac bezobrazluka s obzirom na to da je gradska vlast zakazala kada je ugostiteljima bila neophodna pomoć da prežive krizu“, istakli su u SSP-u.

U toj stranci su takodje kazali da su gužve u saobraćaju sve veće jer su ulice u Nišu u katastrofalnom stanju, prepune rupa, medjunarodna pruga preseca centar grada, JKP „Parking servis“ osvaja svaki kutak svojom naplatom, a za to vreme grad poklanja „Delti“ parkove.

„Vlast koju predstavlja gradonačelnica Sotirovski nam je uništila grad, ubila volju gradjanima, zatrovala svaku poru ovog društva, dovela nas do borbe za golu egzistenciju i do toga da ogroman broj sugradjana napušta grad i zemlju. Nišlije svoj standard najbolje vide kada otvore novčanik i frižider, ne mora gradonačelnica da im govori kako žive“, naglasili su u SSP-u.

U saopštenju je takođe rečeno da većina gradjana Niša preživljava, posebno nakon poskupljenja komunalnih usluga – vode i odvoza smeća.

„Ako se po poskupljenjima meri standard, gradonačelnica je u pravu – nikad nije bio veći“, istakli su u niškom odboru Stranke slobode i pravde.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare