Gordana Bjeletić, Probudi se printscreen NOVA S

Funkcioneri u Nišu novinarima “Južnih vesti” neće odgovarati na pitanja, jer je, prema rečima gradonačelnice Dragane Sotirovski, taj portal “zloupotrebljavao i komentarisao njihove odgovore”. Kako na ovo obrazloženje gledaju novinari ovog niškog medija i koliko je teško izveštavati u ovakvim uslovima, u emisiji “Probudi se” je govorila glavna urednica “Južnih vesti” Gordana Bjeletić.

“Ovde je reč o nameri vlasti da manipuliše građanima i to je osnova cele ove priče. Kod nas nema tabloidnih naslova, niti bilo čega što nisu činjenice”, objašnjava Bjeletić, dodajući da nisu primili nijedan zahtev za demanti u od strane predstavnika vlasti u Nišu.

Iz današnje emisije "Probudi se"

“Nijedna činjenica koju smo objavili nije demantovana. Mi uopšte ne znamo zbog čega je doneta takva odluka, možemo samo da pretpostavimo o čemu je reč. Kad se ljute na ‘Južne vesti’, oni se zapravo ljute na sebe i svoje postupke. Mi nismo mediji koji će otići na događaj i koji će integralno preneti sve što su oni rekli, bez da postavimo jedno pitanje i da građanima pružimo dodatne informacije”, navela je Bjeletić.

Ona je dodala da funkcioneri niške vlasti, kad ih pozovu novinari, žele da razgovaraju, ali da to ne mogu učine, jer im je zabranjeno.

“Nije problem samo u pitanjima koja mi njima postavljamo kao predstavnicima grada, pozadina se odnosi se na ona pitanja koja mi o njima postavljamo predstavnicima drugih institucija. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, koja je ranije bila novinarka RTS, je svojim nastupom potvrdila da vlast od građana skriva važne informacije”, istakla je Bjeletić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)