Foto: Printscreen/YouTube/Stranka slobode i pravde

Predsednica GO SSP Mila Popović u otvorenom pismu upitala je zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da li je moguće da je u Beogradu u sred epidemije korone, kada je svakom preduzetniku potrebna pomoć, namešten konkurs za bespovratnu pomoć koju daje Grad Beograd za promociju preduzetništva i zapošljavanja. Ona je navela da će desetine miliona dinara završiti na računima fantomskih organizacija.

Popović je u pismu istakla da je raspisan javni konkurs za sufinansiranje programa od javnog interesa u oblasti promocije preduzetništva i zapošljavanja na teritoriji grada Beograda za 2021. kojim će milion dinara biti dato izabranim učesnicima.

Ona je navela da su proverili smo 15 od 33 udruženja sa predloga rang liste i da je utvrđeno da se nijedno od tih udruženja ne nalazi na registrovanoj adresi, da nijedno od tih udruženja nema internet sajt niti stranicu na društvenim mrežama, da se nemogu fizički kontaktirati, kao i da niko na tim adresama nema saznanje o postojanju ovih udruženja niti je za njih ikada čuo.

Popović je dodala da zakonski zastupnici tih lica nemaju ni prebivalište u Beogradu, iako je uslov bio da lica budu sa teritorije Beograda.

„Znamo da nećete, ali ste u obavezi, da odgovorite Beograđanima na sledeća pitanja: Kojim udruženjima vi dajete novac Beograđana? Zašto su neka od njih osnovana samo nekoliko dana pre konkursa? Da li je normalno da udruženja koja su osnovana tek nekoliko dana pre konkursa budu na vrhu liste i da dobiju milionski iznos? Kako su se ta fantomska udruženja kvalifikovala i kako će promovisati preduzetništvo? Zašto ne objavite projekte sa kojima su ta fantomska udruženja konkurisala? Zašto se uvek ista udruženja pojavljuju na listama? Do kada ćete nas lagati“, upitala je ona.

Ona je rekla da dok se naši preduzetnici bore za opstanak uz jako malu ili nikakvu pomoć države, fantomskim udruženjima daju desetine miliona dinara.

„Nije gradska kasa ni Vaša ni Vaših prijatelja, pa da iz nje vadite koliko vam je volja i prosleđujete onome ko vama padne na pamet. Osilili ste se, poverovali da će sve ovo večno trajati. Mnogo ste pogrešili. Uskoro će to i Vama postati jasno“, navela je Popović u pismu Vesiću.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar