Kalemegdan pod snegom Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Stranka slobode i pravde reagujući na izjavu savetnice za medije predsednika države Suzane Vasiljević da Aleksandra Vučića niko neće sprečiti da realizuje projekat gondole na Kalemegdanu, poručili su da će ga u tome sprečiti građani.

U pisanom saopštenju SSP, predsednica Inicijalnog odbora Mila Popović se obraća lično Suzani Vasiljević i navodi:

„Gospođo Vasiljević, kada kažete da je Vaš šef odlučio da nešto uradi treba da znate da Kalemegdan nije dvorište kuće Aleksandra  Vučića, niti je gradska kasa njegov novčanik, pa da radi šta hoće“.

Dalje ocenjuju da „nije Beograd samo njegov i Vesićev, pa da uništavaju uspomene generacija Beograđana, koji su na Kalemegdanu prohodali, naučili da voze bicikl, slušali prvi koncert, poljubili se, šetali kućnog ljubimca, sankali se, odigrali partiju šaha“.

„Od kada je Vučiću i Vesiću palo na pamet da grade žičaru na Kalemegdanu, cela stručna javnost Srbije, ali i Evrope  jasno je rekla da bi tim projektom trajno narušili istorijsku i kulturnu vrednost Kalemegdanske tvrđave kao jednog od simbola Beograda“, navodi se u saopštenju.

Komentarišući izjavu Suzane Vasiljević u kojoj navodi da predsednika niko neće sprečiti da izgradi tu žičaru i da zna čoveka, Mila Popović iz SSP-a poručuje: “ Hoće, gospođo Vasiljević, sprečiće ga Beograđani, a ovu bahatu, korumpiranu i nesposobnu vlast čiji ste i Vi akter, poslaćemo u političku istoriju.  I nemojte da sumnjate u to, znam moje sugrađane“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram