Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Predsednik Odborničke grupe Stranke slobode i pravde u Skupštini Beograda Peđa Mitrović izjavio je da je planirani budžet glavnog grada za narednu godinu, čije se usvajanje očekuje danas, "agonija, košmar i iluzija" jer se svake godine najavljuju isti projekti koji niti počinju niti se završavaju.

„Ovo je predizborni budžet u kome sredstva nisu opredeljena za ključne infrastrukturne projekte kao što je rekonstrukcija centralnih ulica, već će služiti samo za slikanje“, rekao je Mitrović ispred zgrade Sava centra, gde je u toku sednica Skupštine grada na kojoj se razmatra gradski budžet za narednu godinu.

On je istakao da je naročito bolan odnos gradskih vlasti prema građanima i privrednim subjektima.

„U budžetu je povećana lokalna komunalna taksa, porez na imovinu građana i naknada za korišćenje javnih površina“, rekao je Mitrović.

Prema njegovim rečima, gradska vlast nema obzira za trenutak u kojem se grad nalazi, nema viziju razvoja niti osećaj za ekonomske probleme građana.

Pred zgradom Sava centra, bilo je i predstavnika drugih opozicionih organizacija koje bojkotuju rad parlamenta.

Pročitajte još...

Predsednik Gradskog odbora Dveri Radmila Vasić istakla je da je najavljeni budžet samo „kopi-pejst“ ranijih budžeta i onoga što je zamenik gradonačelnika Goran Vesić ranije obećavao.

„Sve što je obećao, nije ispunio“, rekla je Vasić dok su članovi te organizacije držali transparent sa natpisom „Vesiću odlazi“.

Nekadašnji predsednik opštine Stari grad Marko Bastać, osnivač Кancelarije za lokalne i inovativne poslove, rekao je da sva opozicija treba da se ujedini sa ciljem da ode Goran Vesić, koji je zapravo gradonačelnik Beograda dok je Zoran Radojičić „kidnapovan“.

„Najavljeni budžet je otvoreni lopovluk gradskih funkcionera“, rekao je Bastać.

On je pokušao da uđe na sednicu gradskog parlamenta sa predizbornim plakatom za izbore 2018. godine, kako bi ga uručio Radojičiću, ali ga obezbeđenje nije pustilo.

Bastać je rekao da je želeo da Radojičića podseti šta je obećavao ali iako nije uspeo da uđe u salu rekao da će ipak naći načina da ga dostavi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar