Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obacio je danas primedbe da je odziv glasača na izborima održanim u Srbiji u nedelju bio mali i tvrdnje dela opozicije da je bojkot uspeo, navodeći da je to loša poruka ljudima koji su jasno pokazali svoje opredeljenje.

„Prema narodu morate da pokažete poštovanje, a ne da ga potcenjute. Ako neko kaže da je izlaznost od 50 odsto mala u vreme koronavirusa i uz sve strahove koje su širili, ja ne znam gde oni žive. Ta politika im slabo ide od ruke“, rekao je Vučić novinarima u Moskvi, posle sastanka s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Govoreći izveštačima iz Beograda o kritikama iz opozicije, rekao je da „neće da pominje imena“ jer on „radi za Srbiju i narod to ume da ceni“.

„Oni koji uvek traže grešku u narodu, a ne u sebi, i misle da su veći i važniji od naroda samo zato što mnogo lepo o sebi misle ili imaju mnogo para, užasno greše. Ako je to za njih uspeh, ja im čestitam na tom uspehu i želim da uvek imaju toliko uspeha kao što su imali sada“, rekao je Vučić.

Na pitanje o mogućim postizbornim koalicijama i o tome da je predsednik SPS Ivica Dačić izjavio da čeka njegov poziv, Vučić je rekao da „ne bi da govorim o tome, rano je“.

„Meni je najsmešnije kad neko kaže – srpski parlament bez opozicije. Ja čitam te naslove koji su užasno glupi i pitam se: ‘A kako vi to znate?’. Da li je neko ušao u moju glavu ili prisluškuje moje razgovore koje nisam ni imao o tom pitanju. Kako vi to znate, kako to iko može da zna?“, rekao je Vučić.

Nastavio je rekavši da su „oni sebe predstavili kao jedinu moguću, tu tajkunsku, opoziciju, i to je jedina postojeća, a svi drugi nemaju pravo ni na glas, ni na bilo šta drugo“.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Vučić je ocenio da su „neki koji nisu ušli u parlament, a imaju pristojan broj glasova, pokazali da imaju neku vrstu političke budućnosti“, ali da su „mnogi imali strah da se suprostave užasnoj kampanji… preko drušvnih mreža svih tajkunskih medija protiv onih koji bi da učestvuju na izborima“.

On je rekao da sada treba „napraviti bolje odnose u parlamentu, da to bude ogledalo Srbije“.

„Vidim da kažu da će da pobede 2022. godine (na predsedičkim izborima). To sam slušao ranije da će me pregaziti na izborima, evo ‘pobedili su me’ u nedelju“, naveo je Vučić o izborima na kojima je pobedila njegova i do sada vladajuća SNS.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare