Foto:EPA-EFE/MICHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN CREDIT

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom razgovarao o svim idejama i načinima za rešavanje kosovskog problema. Putin je izjavio da se između Rusije i Srbije razvijaju veoma pragmatični i istovremeno dobri politički odnosi.

Nešto pre 17 sati završen je sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Rusije.

Vučić je novinarima rekao da je sa Putinom razgovarao o svim idejama i načinima za rešavanje kosovskog problema, i da je ruski predsednik rekao da Rusija poštuje Srbiju.

Putin je čestitao Vučiću na izbornoj pobedi i potvrdio da u oktobru dolazi u posetu Srbiji. Između Rusije i Srbije razvijaju se veoma pragmatični i istovremeno dobri politički odnosi, istakao je Putin.

Foto:EPA-EFE/ANDREJ ČUKIĆ

Predsednik Srbije boravi u dvodnevnoj poseti Moskvi, gde će biti gost na odloženoj Paradi pobede povodom 75 godina od kraja Drugog svetskog rata. Aleksandra Vučića su na aerodromu u Moskvi sačekali zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško i ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski.

Važanost susreta „jedan na jedan“ srpskog i ruskog lidera jasno je najavljena tokom prošlonedeljne posete ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova.

Vučić je nakon tog sastanka, koji je, kako je Lavrov rekao, upriličen zbog predstojećeg sastanka predstavnika Beograda i Prištrine u Beloj kući, izjavio da je od ruskog šefa diplomatije „dobio određene ocene koje su ga kao predsednika dodatno zabrinule, a tiču se različitih planova i ideja po pitanju rešavanja kosovske krize“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare