Srdjan Milivojevic
Srđan Milivojević Foto:BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević kaže da je slika nekoliko stotina zaposlenih iz preduzeća Alfa technics iz Svilajnca, koji protestuju zajedno sa vlasnikom firme ne bi li naplatili višemilionska potraživanja, prava slika Vučićevog ekonomskog tigra na izdisaju.

„Okupljenima koji su prevalili dug put od Svilajnca do Zrenjanina pridružili su se zaposleni iz drugih kompanija koje su angažovane kao podizvođači, a kojima kineski investitor i izvođač radova takođe ne isplaćuju zarađeno, prebacujući odgovornost za dugovanja sa jednih na druge. Ovaj protest na najbolji način odslikava svo beznađe u kom su se našle naše kompanije stvarane godinama i decenijama marljivim, mukotrpnim i poštenim radom, suočene sa poplavom sumnjivih investitora koji posle samo jednog sastanka sa Aleksandrom Vučićem dobijaju povlastice, subvencije i beneficije o kojima vlasnici domaćih kompanija mogu samo da sanjaju“, kaže Milivojević.

Foto: Privatna arhiva

Za te inostrane investitore, dodaje on, ne važe ni domaći zakoni, ni pravila poslovanja, ni poštovanje prava zaposlenih koje garantuju zakoni i Ustav ove zemlje.

„Njih zanima samo profit po svaku cenu, te se iz tog razloga prema građanima Srbije, prema zaposlenima i kompanijama koje angažuju kao podizvođače, kao i prema resursima naše zemlje ponašaju kao okupatori a ne investitori, koji su tu samo dok postoji njihov ekonomski interes. Zato je veoma važno da resorni ministri, iako je vlada pala i radi u tehničkom mandatu, razgovaraju sa ljudima kojima nije isplaćeno ono što su zaradili i da pronađu način koji doprinosi brzom i efikasnom rešenju ovog problema. Na pragu neizvesne jeseni, ovaj problem ugrožava ekonomsku sigurnost naših građana. Poslanici Demokratske stranke uvek su spremni da saslušaju zahteve oštećenih radnika i kompanija i pomognu u iznalaženju rešenja za njihove probleme“, zaključio je Milivojević.

BONUS VIDEO: Protesti radnika Fijata na Gazeli

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)