Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević rekao je na današnjoj sednici Skupštine Srbije da aktuelna vlast "crta metu inspektoru Odeljenja za suzbijanje droga Slobodanu Milenkoviću Senti kako bi odbranili 'Jovanjicu', kao što su nekada odbranili Veljka Belivuka".

Milivojević je rekao da je pokojni inspektor Dejan Jović otkrio političku pozadinu klana Veljka Belivuka.

„Vi ste inspektora Dejana Jovića uhapsili po nalogu Dijane Hrkalović i stavili u zatvor zato što je otkrio veze Belivuka i vrha režima. Belivuk vam je tada bio potreban da bi obezbeđivao inauguraciju Aleksandra Vučića… Dok su zavrtali ruke ljudima, vi ste tapšali i aplaudirali tom članu (Belivuku)“, rekao je Milivojević.

On je istakao da klan Veljka Belivuka nije postojao u vreme Demokratske stranke.

„U njegovom osnivanju učestvuje Aleksandar Stanković (Sale Mutavi) koji je aprila 2016. godine sa Belivukom prebio Vazuru i njegovo obezbeđenje, a ko je izašao kao advokat Veljka Belivuka? Aleksandar Vučić. Aleksandar Vučić je izjavio ‘Šta hoćete od nas? Da policija i tužilaštvo u skladu sa novinarskim željama hapse?’ Kako je moguće da ti ljudi pred kamerama prebijaju obezbeđenje i ne budu uhapšeni. Nemojte mi reći Vučić nije znao koga brani jer je Stanković tada bio osuđen na pet godina i deset meseci zatvora, ali ga vi niste stavili u zatvor jer vam je bio potreban da u izbornoj noći poruši objekte u Savamali“, izjavio je poslanik DS-a.

On je rekao i kako je na mesto ubistva Aleksandra Stankovića „došao kompletan vrh SNS-a zato što su zajedno sa njim vežbali u teretani, poput tadašnjeg ministra policije (Nebojša Stefanović) i Dijana Hrkalović“.

„Nema te alhemije da Velju Nevolju ‘prebacite’ u DS. Belivuk je izjavio da je istaknuti član SNS-a, ako meni ne verujete, verujte sebi. On je rekao ‘Ja sam za Vučića srušio Savamalu’… Aleksandar Stanković je ubijen i na njegovo mesto dolazi Belivuk, mi smo to vama ukazivali da imate ubice u svojim redovima, a vi ste pričali da izmišljamo“, rekao je Milivojević.

On je naveo i kako je generalni sekretar Vlade Srbije Novak Nedić navodno „ubeđivao vlasnika noćnog kluba ‘Komitet’ da odustane od gonjenja članova kriminalne grupe Velje Nevolje“.

„Novak Nedić je u službenim beleškama policije označen kao čovek koji je vlasnika ‘Komiteta’ ubeđivao da odustane od krivičnog gonjenja 11 članova kriminalne grupe Veljka Belivuka koji su rasturili taj noćni klub. Nedić ubeđuje vlasnika ‘Nemoj da svedočiš protiv Veljka Belivuka, on nam treba, to je naš istaknuti član“, rekao je Milivojević.

Poslanik Demokratske stranke je naveo i kako je tokom trajanja epidemije koronavirusa, „Belivuk došao ispred strana lidera Stranke slobode i pravde i montirao ozvučenje“.

„U vreme kada nije mogao da se kreće niko, vaši ‘vojnici’ su mogli da se penju na solitere i da kače razglase i da puštaju uvredljive poruke Draganu Đilasu, to ste vi radili, a ne mi… Nećete da nas uplašite koliko god Belivuka, Milana Radoičića i Zvonka Veselinovića imali uz sebe, mi vas se ne bojimo“, rekao je Milivojević i dodao:

„Kako je moguće da verujete Srđanu Laliću? Možda zato što mu je neki rođak ambasador? Pa on je pet ubistva uradio i pristao da bude svedok“, dodao je još on.

BONUS VIDEO – Srđan Milivojević o Belivuku u parlamentu i „Ministarstvu za organizovani kriminal“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare