Nikola Dačić Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

"Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić snosi odgovornost za loš izbor kadrova i vreme je da ode. Ostavka je najmanje što od njega očekujemo", kaže povodom niza skandala koji potresaju Gradsku upravu Milan Urošević, predsednik Gradskog odbora Srpskog pokreta obnove (SPO).

Urošević je u saopštenju naveo da SPO ne želi da prejudicira ishod poslednje u nizu afera koje potresaju Gradsku upravu (polno uznemiravanje prim.aut), ali smatra da je njihova obaveza da kao parlamentarna stranka ukažu na važnost razjašnjenja svih činjenica u vezi sa skandalima koji direktno narušavaju ugled Grada.

U SPO-u smatraju da je gradonačelnik  Nikola Dašić „najodgovorniji  za nastale afere, jer je su ih napravili kadrovi koje je on izabrao“, pa je ostavka, kako su naveli, „najmanje što od njega očekuju“.

„Dašićevi kadrovi su učestvovali ili su optuženi za ozbiljna dela poput falsifikovanja dokumentacije, lažnog predstavljanja, hapšenja, pokušaja iznude, seksualnog napastvovanja. Oni svakodnevno proizvode indirektnu,  ali i direktnu štetu građanima, lošim upravljanjem gradskim finansijama, nemarom i neznanjem. Nikola Dašić snosi najveću odgovornost za loš izbor kadrova i vreme je da ode“, saopštio je SPO.

Ta stranka podseća da su neki od aktera brojnih afera imali „dovoljno senzibilitetata“ da se „dostojanstveno povuku“, ali dodaju da njihovi potezi nisu dovoljni da aboliraju najodgovornijeg  čoveka koji je izabrao tim.

„Greške su moguće, potkradu se i najboljima, pogreši čovek jednom, pogreši i dva puta, ali se ovaj nesrećni niz ne može nazvati greškom, niti slučajnošću i ko zna šta još čeka da iskoči iz Pandorine kutije afera sa dnom koje se ne nazire.  Ako bismo upotrebili sportski sarkazam,  mogli bismo da kažemo –  Nikola, dobar si dečko, ali vreme je da odeš“, navodi se u sapoštenju SPO-a, u kojem je zatražena Dašićeva ostavka.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare