Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Gradski većnik za investicije i upravljanje u aktuelnom sazivu vlasti u Kragujevcu Vladimir Dobi 2104. godine bio je uhapšen u Americi zbog krađe, saopštio je Gradski odbor Narodne stranke u tom gradu.

Prema saznanjima Narodne stranke, gradski većnik Vladimir Dobi uhapšen je 2014. u američkoj saveznoj državi Kentaki zbog krađe.

U saopštenju navode, da je prema dostupnim podacima, Dobi uhapšen pod optužbom za krađu vrednosti ispod 500 dolara.

Foto: arrests.org

U Narodnoj stranci ističu da su  proveravajući radnu biografiju većnika Vladimira Dobija, koja se nalazi na zvaničnom  sajtu grada, došli do podataka da se „najmanje dve kompanije, ne nalaze u zvaničnim bazama kompanija u pomenutim državama“.

„S obzirom na to da se Vladimir Dobi nalazi na visokoj gradskoj funkciji i da lokalna vlast pokazuje visok stepen tolerancije za kršenje zakona lokalnih funkcionera, tražimo da Dobi javno objavi šta još ima skriveno u svojoj biografiji“, navedeno je u saopštenju.

Zvanična biografija Vladimira Dobija

Na gradskom sajtu, u biografiji većnika Vladimira Dobija, navedeno je da je diplomirani ekonomista, preduzetnik i finansijski analitičar, koji je posle završenog  fakulteta u Srbiji, studije nastavio u Americi.  Radio je u više inostranih kompanija kao interni računovođa, a 2013. otvorio je  sopstvenu kompaniju „Madison Logistics and Investmes Inc“ u Filadelfiji,  koja se bavi finansijskim lizingom.  U biografiji je navedeno da od 2017. godine živi  u Srbiji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar