Aleksandar Vučić, Ana Brnabić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije danas na konferenciji za medije konkretno odgovorio na pitanje novinarke Nova.rs, zbog čega je lično dočekivao kinesku vakcinu, pre nego što je ona dobila dozvolu nadležne agencije. Umesto odgovora, šef srpske države je optužio naš portal, kao i ostale medije koji posluju u okviru United Media, za kampanju protiv njega.

„Meni je drago da uvek mogu da odgovorim na sva pitanja koja dolaze sa N1, Nove i te “Maks” kako se zove“, rekao je Vučić, pokušavajući valjda kaže Newsmax Adria.

Pročitajte još...

On je naveo da portal Nova.rs, N1, televizija Nova S i Newsmax Adria vode kampanju protiv njega zbog toga što postavljaju pitanja poput onih „zbog čega je naručeno milion kineskih vakcina bez prethodnog odobrenja za njihovu upotrebu“.

Na pomenutoj konferenciji za medije, pored pomenutih optužbi za kampanju protiv vlasti, mediji koji posluju u okviru United Media su od strane predsednika Vučića i premijerke Srbije, optuženi i da vode kampanju protiv vakcinacije.

“Nisam naročite pameti, ali sam shvatio da ste hteli da kažete da sam ja bio taj koji je naterao da da… Takav je utisak se nigde nije stekao u javnosti. Kad bih vas pitao, vi biste rekli da oni koji se zalažu za Ministarstvo za izbore imaju 40 odsto. Ne, oni imaju 0,6 odsto. Mi smo za kinesku vakcinu ranije počeli da dobijamo dokumentaciju. Što se tiče samog kvaliteta, mogu da govorim o podacima koje znamo“, rekao je Vuči, dodajući da je vakcina iz Kine veoma dobra.

“Kineska vakcina je veoma dobra vakcina i to će biti prva vakcina u svetu koja će biti dozvoljena i za primenu za decu. Reč je o vakcini koja se pravi od živih virusa, zato je i najskuplja. Za nas je najlakša za održavanje. Sve su vakcine dobre i pozivam ljude da se vakcinišu. Što se tiče antivkaserskog lobija, on je veoma jak, čak i postoji jedna politička stranka, koja ne govori direktno, ali podržava one koji zagovaraju taj stav. Ta stranka danas ima oko 4 odsto. Toliko o snazi i utisku koji ostavljate na građane Srbije. Želim kao predsednik Srbije da poručim ljudima da ne razmišljaju politički, već o sebi i svojim bližnjima. Valjda ćemo u međuvremenu početi i svi da nosimo kape, kad formiramo ministarstvo za kape“, rekao je on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare