Aleksandar Vučić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je jutros, nakon zajedničke sednice državnog vrha i Operativnog tima za vakcinaciju, da će se najverovatnije vakcinisati za vikend.

„Ja sam nešto bio bolešljiv, pa mi je Zlatibor(Lončar) zabranio do vikenda. Tako da ću ja za vikend najverovatnije da primim kinesku vakcinu“, rekao je šef srpske države.

Podsetimo, zajednička sednica državnog vrha i Operativnog tima za vakcinaciju održana je jutors Beogradu, nakon čega su se javnosti obratili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić, kao i gradonačelnici najvećih gradova u Srbiji.

Pročitajte još...

Vučić je rekao da će Srbija sklopiti trilateralni ugovor sa Poljskom i kompanijom Astrazeneca za oko 800 hiljada doza vakcina i da će naša zemlja na taj način, preko Varšave, dobiti i četvrtu vakcinu.

On je rekao da je danas jedan od najvažnijih sastanaka vezanih za budućnost Srbije i njen život, te da su na redu odluke na osnovu kojih će se postupati u narednom periodu.

“Vakcinacija je od presudnog značaja za Srbiju. Bez vakcinacije nikada nećemo pobediti koronu. Nećemo to uspeti ni u zdravstvenom smislu, a zemlju ćemo u ekonomskom smislu oterati do ivice provalije“, naveo je Vučić.

Konferenciju za medije državnog vrha možete pratiti na ovom linku.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare