Foto:Fonet/Marija Djokovic

U vreme kada Srbija gotovo svakodnevno beleži crne rekorde po broju obolelih i umrlih od koronavirusa, poslanik SNS Dragan Šormaz napisao je na Tviteru da se o epidemiji dovoljno zna, te da sve mere treba ukinuti. On je naveo i da svima koji se razbole treba naplatiti lečenje, osim pojedinim kategorijama stanovništva.

„Dovoljno se zna o virusu! Sve mere treba ukinuti, ostaviti mere maske i rastojanja kao preporuke“, rekao je Šormaz.

Iako građani tokom celog svog radnog veka izdvajaju novac za zdravstveno osiguranje (ali i za Šormazovu platu), on je napisao da svima koji se razbole treba naplatiti lečenje, ali je iz toga ipak izuzeo neke kategorije građana.

„Svima koji se razbole naplatiti lečenje, osim trudnicama,  penzionerima, maloletnicima i socijalnim slučajevima!!! Bolnice bi bile manje opterećene i disciplina daleko veća“, zaključio je narodni poslanik Dragan Šormaz, koji je ubrzo obrisao svoj tvit.

Foto: Printscreen/twiter

Ova njegova objava ispraćena je brojnim negativnim komentarima, ali i uvredama.

Među onima koji su reagovali na Šormazov predlog je i lider Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović.

„Zašto bi neko bio kažnjen plaćanjem lečenja ukoliko se razboleo zbog toga što su drugi bili neodgovorni i nisu se pridržavali mera“, upitao je Grbović.

Pojedini tviteraši predložili su da i političarima treba ukinuti platu koju primaju od naroda, kao i zdravstveno osiguranje, te da bi „na taj način disciplina bila mnogo bolja“.

Neki su predložili da im onda bude vraćen novac koji su izdvajali za zdravstveno osiguranje, a pojedini da treba ukinuti Skupštinu, „ionako ničem ne služi“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare