Foto: Nova.rs

Srpska napredna stranka će i u naredne četiri godine kontrolisati gotovo sve savete mesnih zajednica. Međutim, posle dugo godina, u njima će sedeti i nezavisni kandidati.

Kako je objavio portal 021, u Mesnoj zajednici „Ivo Andrić“, prema nezvaničnim informacijama, Savet su preuzeli nezavisni kandidati, jer je pet kandidata uspelo da sakupi dovoljnu podršku građana. Ostala četiri člana biće predstavnici SNS. U Savetu će biti samostalni kandidati Predrag Milošević, Đorđe Obrenović, Aleksandra Tadijin, Dejan Nemec i Marija Mladenović.
„Smena vlasti“ dogodiće se i u Savetu Mesne zajednice (SMZ) „Liman“, gde čak sedam od ukupno 11 članova, čine samostalni kandidati. Tako u SMZ ulaze Nataša Matijević, Miodrag Živančev, Dragoljub Perković, Ozren Lazić, Vladimir Ilić, Nenad Petrović i Pavle Bikicki.

Naprednjaci nemaju razloga za slavlje ni na „Limanu 3“, gde je od 11 mesta u SMZ, čak osam pripalo onima koji nemaju člansku kartu vladajuće partije. Limance će, između ostalog, predstavljati Hana Ljiljak, Višnja Baćanović, Marina Živaljević, Dijana Kaćanski, Branka Malinović Eremija, Danijela Bugarski, Nemanja Arađanski Rajkov i Svetozar Janković.

Prema prvim informacijama, u Savetu MZ „Dunav“ nalaziće se dvoje samostalnih učesnika, Aleksandra Mišić Aliov i Nikola Asurdžić, dok je ostalih devet iz redova SNS.

Jedini nezavisni kandidat u MZ „Sonja Marinković“, Aleksandra Malešević Zobenica, uspela je da sakupi dovoljan broj glasova i uđe u Savet.

Za sada nema potvrđenih rezultata za ostale mesne zajednice. Ono što je primetno jeste veća izlaznost u odnosu na ranija glasanja za najniži nivo vlasti.

Prema informacijama 021.rs, samostalni kandidati nisu uspeli da uđu u Savete mesnih zajednica na Telepu („Nikola Tesla“, „Bratstvo“ i „Južni Telep“), kao ni na Grbavici, u MZ „7. juli“. Sličan scenario bio je i u MZ „Prva vojvođanska brigada“.

U Petrovaradinu je bilo zanimjivo, jer je samostalni kandidat Predrag Antonić uspeo da sakupi čak 845 glasova, ali se to pokazalo nedovoljnim za borbu protiv logistike vladajuće stranke, čiji su kandidati imali u proseku 1.800 glasova.

Dugo godina Novi Sad nije imao ovako „živu“ kampanja za mesto u Savetu mesnih zajednica. Građani su se organizovali preko društvenih mreža, te pozivali komšije da im pomognu da „vrate mesne zajednice“ Novosađanima. Na sve to je odgovorila i Srpska napredna stranka, koja je nastupila prilično snažno, vodeći pozitivnu kampanju za svoje kandidate, te negativnu uperenu prema protivnicima na ovim izborima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)