„SNS sprema novu marionetu – Aleksandra Šapića“

Podeli:
Aleksandar Šapić Foto: Ivan Dinić/Nova S
Aleksandar Šapić Foto: Ivan Dinić/Nova S

Ukoliko bi kvalitet kandidata za gradonačelnika Beograda cenili prema sposobnosti da okreće glavu od problema građana, onda bi svakako Aleksandar Šapić bio glavni pretendent za mesto aktuelne marionete, Zorana Radojičića, saopštila je danas Inicijativa "Ne davimo Beograd".

Kako se navodi u saopštenju, u svojoj najnovijoj izjavi medijima, Šapić kaže da bi najviše mogao da pruži upravo kao gradonačelnik, a da ga za to prepučuju znanje, iskustvo i rezultati u domenu lokalne politike.

„Jedini rezultat kojim Aleksandar Šapić može da se pohvali, pored deljenja besplatnih sadržaja stanovnicima opštine, jeste poslušničko okretanje glave od problema građana i građanki Beograda. Beograd je danas u kandžama Gorana Vesića suočen sa ogromnim problemima, o čemu Šapić godinama odbija da se izjasni. Naša vodoizvorišta, Savski nasip i Makiš, ugrožena su divljom i planskom gradnjom. Zelene površine, poput Košutnjaka ili parkova, prete da nestanu prema planovima gradske vlasti. Nema nikakvih koraka ka rešavanju problema zagađenja vazduha. Rasprodati su simboli grada, poput Sava centra i Beograđanke, ali i ogromna javna imovina, umesto da služi najugroženijima“, navodei se u saopštenju.

„Ne davimo Beograd“ navodi da, za to vreme, umesto da se aktivno uključi u tok krize sa pandemijom COVID-19, gradska vlast stoji sa strane dok se bolesni ljudi smrzavaju u redovima.

„Setimo se i rasipanja na novogodišnju rasvetu, nameštenih tendera, kolapsa saobraćaja i sve lošijeg javnog prevoza, izgradnje katastrofalne spalionice u Vinči, promena imena ulica i korupcionaških, preskupih i diletantski urađenih rekonstrukcija trgova i ulica, uništavanja kulturno istorijskih spomenika i rasipanja javnih sredstava na muzičku fontanu, jarbole i druge bizarne projekte iz kuhinje Gorana Vesića“, navodi se u saopštenju.

Foto:FoNet/Beoinfo

Ništa od ovoga nije bilo tema oko koje bi se oglasio Aleksandar Šapić godinama. Pravo pitanje za njega je zato, čime on to planira da se bavi kao gradonačelnik Beograda? Ne treba nam nova SNS marioneta. Beogradu je potrebno hrabro suočavanje sa svim problemima i donošenje odluka u korist građana, a ne poslušničko dodvoravanje SNS kriminalcima po čemu je Aleksandar Šapić poznat. Ukoliko se sa ovim problemima kao društvo ne suočimo, šteta će za mnoge biti neprocenjiva i nepopravljiva.  Zato pozivamo građane da nam se pridruže da zajedno oslobodimo Beograd i izborimo se da on bude dobar grad za sve“.

Komentari

Vaš komentar