Foto: Goran Srdanov/Ilustracija

Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Šapcu optužio je danas odlazećeg gradonačelnika Nebojšu Zelenovića da i pored činjenice da se epidemiološka situacija u gradu stabilizovala i da je svakog dana sve manje obolelih, odugovlači s ponavljanjem izbora na 27 biračkih mesta.

„Uprkos tome, bivši gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović nastavlja neprestano izmišljajući razloge za odlaganje i suočenje sa činjenicom da je izgubio izbore“, rekao je poverenik Srpske napredne stranke za Šabac Aleksandar Pajić.

On je naglasio da je Gradski zavod za javno zdravlje dao preporuku za ukidanje vanredne situacije u gradu, što omogućava održavanje izbora u roku od sedam dana od stupanja na snagu te odluke, ali da, međutim, Zelenović sada traži mišljenje republičkog Kriznog štaba, samo da bi odložio ponavljanje izbora.

Kako se navodi u saopštenju šabačkih naprednjaka, Pajić je zato pozvao nadležne organe da uvođenjem prinudne uprave zaštite zakon i omoguće funkcionisanje lokalne samouprave.

„Nebojša Zelenović koristi situaciju da kupuje vreme na vlasti, između ostalog i radi uništavanja dokaza o dvadesetogodišnjoj kriminalnoj vladavini u Šapcu. U tom pokušaju nije mu strano ni falsifikovanje izbornih rezultata u pokušaju da smanji razliku između svoje i liste “Aleksandar Vučić – Za našu decu“, rekao je Pajić.

On je podsetio da je Srpska napredna stranka osvojila više od 11.000 glasova od Zelenovića i ocenio da će posle ponovljenih izbora na 27 biračkih mesta, ta razlika biti još veća u korist srpskih naprednjaka.

„Srpska napredna stranka zahteva od Nebojše Zelenovića da prestane da se bahati i uzurpira vlast, već da počne da poštuje zakon i odluke Upravnog suda koji je naložio ponavljanje izbora na 27 biračkih mesta“, rekao je Pajić, ističući da je „Šapčanima dosta kriminalaca na vlasti što su jasno rekli još 21. juna, ukazavši poverenje novim ljudima, boljoj budućnosti, radu, napretku i investicijama, koje će omogućiti Srpska napredna stranka“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare