Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Govoreći o epidemiološkoj situaciji u Šapcu, gradonačelnik tog grada Nebojša Zelenović za portal Nova.rs je rekao da očekuje da će do kraja nedelje doneti odluku o ukidanju vanredne situacije, te da će nakon toga, u roku od sedam dana, biti organizovani ponovljeni izbori.

„Dobili smo pozitivno mišljenje od Zavoda za javno zdravlje, ali smo zatražili i stručno mišljenje Kriznog štaba Vlade Srbije. Još  uvek nemamo neophodne podatke kako i na koji način će se odvijati sledeći događaji u našeg gradu“, istakao je Zelenović.

On dodaje da je sadašnja zabrana okupljanja onemogućila održavanje brojnih događaja u Šapcu, među njima i ponavljanja izbora na 26 biračkih mesta.

PROČITAJTE JOŠ...

„Očekujemo da ubrzo dobijemo stručno mišljenje od Kriznog štaba. U roku od sedam dana po ukidanju vanredne situacije biće održani ponovljeni izbori u Šapcu. To bi moglo da bude, ne narednog, već onog tamo vikenda“, rekao je gradonačelnik Šapca za Nova.rs.

Podsetimo, lokalni izbori u Šapcu poništeni su na sednici Gradske izborne komisije u Šapcu 22. juna. Tom prilikom konstatovano je da je podneto 42 prigovora na rad biračkih odbora u toku sprovođenja izbornog procesa. Zbog ovakve odluke, GO Srpske napredne stranke u Šapcu je predao žalbu Upravnom sudu u Novom Sadu, a njihova žalba je delimično usvojena, te je tako umesto na svih 100, doneta odluka da se izbori ponovo održe na 26 biračkih mesta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare