Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Šef odborničke grupe "Oslobodimo Vračar" Konstantin Samofalov rekao je na današnjoj konferenciji za novinare, uoči sednice povodom usvajanja budžeta za 2023. godinu, da SNS godinama kažnjava ovu opštinu jer ne glasa za njih. On je pozvao opoziciju na koordinisanu akciju radi raspisivanja vanrednih lokalnih izbora na Vračaru.

Danas se održava sednica SO Vračar povodom usvajanja budžeta za 2023. godinu.

„Zbog politike SNS koja očito prezire građane Vračara, koji u velikoj meri glasaju protiv vladajuće stranke, budžet za opštinu Vračar je svih ovih godina bio ispod svakog nivoa. Zapravo, takvu praksu je ustanovio Goran Vesić. Opština u prethodne dve godine nije imala nikakve razvojne projekte, nije rešeno nijedno pitanje koje opterećuje građane Vračara, opština je prljava, zelene površine se ne održavaju, a investitorsko divljanje je vidljivo na sve strane. U vreme kada su preuzeli vlast otimanjem odbornika, odnosno kada su prekrojili izbornu volju građana, bilo je 105 zaposlenih, a oni taj broj u vreme potpune besparice i nemaštine povećavaju na 141 zaposlenog“, rekao je predsednik odborničke grupe Oslobodimo Vračar, Konstantin Samofalov na konferenciji za novinare.

Kako dalje navodi, u objašnjenju budžeta za 2023. stoji da je povećan obim posla za poslove legalizacije i da je zbog toga potrebno zaposliti nove ljude.

„Taj argument govori u prilog visokoj stopi korupcije i uvezanosti gradskih čelnika i investitora. I time se doprinosi daljem ruženju Vračara, uništavanju kulturno-istorijskog nasleđa, rušenju predratnih vila koje su bile obeležje arhitekture našeg grada i opštine“, smatra Samofalov.

On dalje objašnjava da je u budžetu opštine Vračar, predviđeno da se broj zaposlenih poveća za devetoro ljudi.

„Kažem ponovo jer je i 2020. godine birano svih devet članova opštinskog veća i to u vreme pandemije i suočavanja sa ekonomskim posledicama uzrokovanim Kovidom. I da ironija bude veća, pomenuti su zaposleni baš u oblasti građevinskih poslova, valjda im je svrha da ozakone premašenu spratnost i nelegalno izgrađene objekte na Vračaru“, ističe Samofalov.

Naglašava i da je divlja gradnja na Vračaru primer odsustva pravne države i da je svima jasno da je reč o združenoj akciji investitora i nadležnih organa iz gradske i opštinske uprave.

„Odbornička grupa Oslobodimo Vračar se oštro protivi usvajanju ovakvog budžeta i pozivamo rukovodstvo opštine da posle ovako bahatog odnosa i uhlebljavanja novih kadrova podnese ostavke. Oni i nakon izbora 2022. ne uživaju poverenje građana naše opštine i s tim u vezi pozivamo opoziciju na koordinisanu akciju radi raspisivanja vanrednih lokalnih izbora“, zaključuje Samofalov.

BONUS VIDEO: Usvojen budžet Beograda. Gradonačelnik tvrdi – biće novca za sve

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar