Foto: N1

Skupština slobodne Srbije osudila je danas napad funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) Vladimira Đukanovića na novinara Nedima Sejdinovića, ocenjujući taj napad kao "otvoreni poziv na linč". Skupština je zatražila od Advokatske komore Beograda da protiv visokopozicioniranog naprednjaka pokrene disciplinski postupak zbog teške povrede ugleda advokature.

Skupština slobodne Srbije je zatražila da se Vladimir Đukanović javno izvini Sejdinoviću, a od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da javno osudi „prljavi i podli napad Đukanovića“.

„Budući da je od Đukanovića neizvesno očekivati izvinjenje, zahtevamo od predsednika Republike, ako je kao što bi morao biti, predsednik svih građana, da javno osudi prljavi i podli napad Đukanovića na Sejdinovića“, istakli su u Skupštini slobodne Srbije.

Ova politička organizacija je podsetila da je Sejdinović napadnut zbog teksta objavljenog u nedeljniku „Vreme“, a da Đukanović ni jednom reči nije osporio ni činjenice ni pravilnost zaključaka.

„Đukanović je napao novinara Sejdinovića sa ciljem da izazove fizičku i verbalnu odmazdu dela javnosti odane režimu. Njegov napad je otvoreni poziv na linč, nedopušten u civilizovanoj državi. Njegov napad je lični, ne odnosi se na tekst Nedima Sejdinovića, a dolazi od čoveka koji nema moralno pravo da uvredljivim komentarima ikog napada zbog iznesenih činjenica“, navela je Skupština slobodne Srbije.

Vladimir Đukanović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Imajući u vidu da je Vladimir Đukanović, među brojnim zanimanjima i advokat, Skupština slobodne Srbije je navela da je jedan od težih povreda advokatske dužnosti narušavanje ugleda advokature kao službe pravne pomoći.

Upravo zbog ovoga, Skupština slobodne Srbije ja zatražila od Advokatske komore Beograda da protiv Đukanovića pokrene disciplinski postupak zbog teške povrede ugleda advokature.

„Đukanović je, pored toga, i visoki funkcioner SNS, javna ličnost, neskriveno podržan od predsednika Republike. Njegov napad jeste u interesu SNS i predsednika i sračunat je na to da dovede do fizičkog napada privrženika stranke i predsednika, kao i do javne diskreditacije Nedima Sejdinovića“, naveli su u Skupštini slobodne Srbije.

Nedim Sejdinović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Podsetimo, Vladimir Đukanović juče je na Tviteru napao Nedima Sejdinovića, gde je uz sliku novinara nedeljnika „Vreme“ napisao niz uvreda na račun Sejdinovića i ovog beogradskog nedeljnika.

Na Đukanovićeve uvrede, Sejdinović je rekao da funkcioner SNS-a nije demantovao nijednu informaciju iz teksta i ocenio kao zastrašujuće što takva osoba ima važnu ulogu ne samo u pravosudnom, već i političkom sistemu naše zemlje.

Inače, Sejdinović se u svom tekstu bavio pozicijom i ulogom Đukanovića u srpskom pravosuđu, ali i političkom sistemu.

BONUS VIDEO – Advokat Vladimir Đukanović sve angažovaniji – disciplinski postupci u fioci

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar