Foto: N1

Skupština slobodne Srbije ocenila je danas, na osnovu personalnih rešenja, da će nova Vlada biti Vlada kontinuiteta u kriminalnim aferama, odsustvu kompetencija i podaničkom odnosu prema predsedniku Srpske napredne stranke (SNS).

„Iako je jasno da vladanje oročeno na svega nešto više od godinu dana ne može imati velikog značaja za život i politička kretanja u Srbiji, Skupština slobodne Srbije smatra da je važno reći da nova kadrovska rešenja pokazuju šarlatanski odnos vladajuće stranke prema profesionalizmu i stručnosti“, navodi se u saopštenju.

Ta organizacija je ocenila da su rešenja za sve članove Vlade izuzetno loša, čak i katastrofalna, ali da instaliranje nestručnih pojedinica u resore prosvete i zaštite životne sredine vodi dodatnoj degradaciji razumevanja koliko su obrazovanje i ekologija značajni za društvo.

„Izborom Branka Ružića na mesto ministra za obrazovanje, nauku i tehnološki razvoj poniženi su đaci, roditelji, učitelji, nastavnici, asistenti, profesori, naučnici i svi građani Srbije… Na mesto ministarke za zaštitu životne sredine postavljena je Irena Vujović, osoba poznata po vernosti SNS i po fotografijama na kojima je oskudno obučena. U skladu sa trendom kadriranja na državničke funkcije u poslednjih devet godina, nju je očigledno za ministarsko mesto opredelilo školovanje na univerzitetu Megatrend, s obzirom da druge razloge nismo uspeli da pronađemo“, dodaje se.

Skupština slobodne Srbije je zaključila da je pravi mandatar za sastav nove Vlade Aleksandar Vučić i da je on, kao i uvek do sada, odstupio od svakog predizbornog obećanja i nastavio sa izgradnjom diletantskog i nedemokratskog sistema u Srbiji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare