Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Iako su postigli načelan dogovor da budu na izbornoj listi saveza oko SSP, DS i NS, predstavnici Skupštine slobodne Srbije vode razgovore o saradnji sa koalicijom “Moramo”. Prema saznanjima portala Nova.rs, nije isključeno da članovi SSS budu na listi te koalicije.

Zdravko Ponoš i zvanično je kandidat za predsednika Ujedinjene Srbije, odnosno koalicije oko SSP, DS i NS. Iako su se ranije načelno odogovorili da dobiju pet mesta na listi tog saveza, poslednja dešavanja ukazuju da to više nije izvesno.

Naime, posle sastanaka koje su imali sa članstvom, Skupština slobodne Srbije nije podržala Ponoša kao kandidata za predsednika. U saopštenju koje su uputili medijima, oni su konstatovali da je Ponoš dobar kandidat i čovek, ali da im je žao što ne postoji jedinstven dogovor oko jednog predsedničkog kandidata.

Oni su ranije navodili da u vezi sa tim imaju problem oko nepoštovanja procedura, te da nisu potpisali koalicioni sporazum.

Prema saznanjima Nova.rs, pojedini članovi SSS razgovaraju sa predstavnicima koalicije “Moramo”, okupljene oko pokreta Ne davimo Beograd, platforme “Akcija” Nebojše Zelenovića i Ekološkog ustanka i to oko mogućeg učešća na njihovoj listi.

Ta informacija nam, međutim, nije potvrđena. Božo Prelević, jedan od lidera Skupštine slobodne Srbije, kaže za naš portal da se o tome SSS nije izjasnila.

“Mi smo u svom saopštenju napisali da bi voleli da se okupi opozicija. Jedino šta radimo, to radimo. Jedna lista nije moguća. Mi smo to mislili, da se okupe, da je Srbiji potreban novi okupljač kao što je bio Đinđić, Voja… Takođe, mislimo da moramo da okupimo opoziciju barem da se u drugom krugu podrži demokratski kandidat. Mi to sve vreme radimo”, navodi Prelević.

Božo Prelević Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

On kaže da o razgovorima sa koalicijom “Moramo” SSS nije donela odluku.

“Ne možemo mi da razgovaramo, a da Skupština nije donela odluku. Skupština je starija od pojedinca, a doneta je samo jedna odluka. To je bilo da razgovaramo sa koalicijom oko SSP, DS i NS. To je jedina odluka. Da li će Skupština promeniti odluku, ja ne znam”, tvrdi Prelević i dodaje da razgovaraju sa svima.

“Evo sada na sastanku razgovaram sa čovekom, koji nije ni jedna ni druga, nego treća varijanta, da pokušamo da se barem ne napadamo”, kaže on.

Upitan hoće li SSS biti na listi koalicije oko SSP, DS i NS, Prelević kaže:

“Otkud ja to znam. Šta će Skupština da odluči, nisam vidovit”.

Istim povodom kontaktirali smo i Radomira Lazovića, jednog od lidera pokreta NDBG i koalicije “Moramo”, ali on nije želeo da komentariše naše informacije.

“Sve što radimo, biće u javnosti uskoro”, navodi Lazović.

Inače, u Mediju centru koalicija Ujedinjena Srbija predstavila je svoje kandidate za predsednika Srbije i gradonačelnika Zdravka Ponoša i Vladetu Jankovića, kao i nosioca liste za parlamentarne izbore Mariniku Tepić.

BONUS VIDEO Zdravko Ponoš: Rado ću razgovarati sa svima, ali nemam nameru nikoga da molim

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare