Klaudija Teni Foto: EPA-EFE/Ken Cedeno / POOL

Pogoršanje situacije na severu Kosova predstavlja razlog za duboku zabrinutost, izjavila je kopredsedavajuća srpskog kokusa u američkom Kongresu Klaudija Teni.

Kongresmenka Teni je za Srpski radio Čikago kazala da se aktuelni sporovi između strana moraju rešiti mirnim putem.

„Sada bi trebalo da dođe vreme za aktere u regionu da prekinu bilo kakve unilateralne akcije, koje bi mogle da dodatno izazovu tenzije i još jednom potvrde posvećenost diplomatiji vraćanjem za pregovarački sto u dobroj veri“, poručila je Teni, prenosi RTS.

Ona je ponovila poziv administraciji americkog predsednika Džozefa Bajdena, Evropskoj uniji i drugim regionalnim akterima da udvostruče diplomatske napore kako bi doveli strane da zajedno nađu mirno rešenje za tekući spor, uz obezbeđivanje zaštite prava manjinskog stanovništva.

„U skladu sa tim, ponavljam svoj poziv kao kopredsedavajući Kokusa Kongresne Srbije da Bajdenova administracija, Evropska unija i drugi regionalni akteri udvostruče diplomatske napore da okupe strane da se mirno rešiti spor koji je u toku, uz obezbeđivanje zaštite prava manjinskog stanovništva“, poručila je kongresmenka Teni.

Bonus video:Vučić o podnošenju zahteva da se vrate srpska vojska i policija na Kosovo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar