Dželjalj Svečlja Foto: N1

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svećlja je reagovao na izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je policajac kosovske policije povređen tako što “ga je pogodilo nekoliko komadića stakla dok su razbijali prostorije Opštinske izborne komisije”, navodeći da se Vučić vratio svojoj nekadašnjoj glavnoj ulozi - propagandističkoj.

Svećlja je objavio slike policajca Ekrema Nezirija koji je povređen vatrenim oružjem.

“Aleksandar Vučić, bivši ministar propagande u vreme Miloševića, u nedostatku bilo kakvog izgovora ili opravdanja za zločinačke radnje grupa koje vodi, vratio se svojoj nekadašnjoj glavnoj ulozi, propagandističkoj“, napisao je Svećlja na Fejsbuku.

PROČITAJTE JOŠ

Dodao je da je jedna od mnogih laži srpskog predsednika o ranjavanju policajca Ekrema Nezirija, „koji je navodno povređen prozorima u napadima na kancelarije OIK-a u Severnoj Mitrovici“, prenosi N1.

„Napadi na kancelarije OIK-a dogodili su se 6. decembra, dok se pucnjava na policajca Ekrema Nezirija dogodila 8. decembra u selu Serbovac, između Zvečana i Leposavića. Za ovo postoje i slike, svedoci Kfora koji su izašli na lice mesta, a postoji i lekarski izveštaj koji to dokazuje“, naveo je Svećlja.

Dodao je da su „ove i mnoge druge neistine Vučićevi neuspeli pokušaji da zakamuflira napade svojih kriminalnih grupa“.

„Kosovska policija nikada nije terorisala ili napadala nijednog građanina, a još manje zbog etničke pripadnosti. Istina je da su kriminalne grupe na čelu sa Vučićem pucale da eliminišu naše policajce i brutalno napale i terorisale naše građane. Njegova propaganda više ne nalazi adresu, nigde. Nastavićemo i zalagaćemo se za sve građane bez razlike i za uništenje svih kriminalnih grupa kojima diriguje propagandista Vučić”, poručio je Svećlja.

BONUS VIDEO Vučić o podnošenju zahteva da se vrate srpska vojska i policija na Kosovo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare