Simo Spasić i Đorđe Vukadinović/ Foto: Nova.rs

Urednik Nove srpske političke misli i politički analitičar Đorđe Vukadinović dobio je na Tviteru pretnje smrću od predsednika Udruženja porodica kidnapovanih, ubijenih i nestalih sa prostora Kosova Sime Spasića.

„Za sat vremena mi ističe ultimatum g. Sime („megafon“) Spasića. Ovo je samo deo obraćanja u istom duhu. Ali pravo pitanje – a i pravo izvorište zla, jeste otkud neartikulisanom g. Simi moj broj? I još zanimljivije: kako je „saznao gde živim“? I plus ovo o Ćuruviji. Sima nije sam“, objavio je Vukadinović na Tviteru.

„Po kom zakonu si ti objavio da imam stan u Beograđanku? Imaš li ti dokaza za to? Koje dokaze imaš da meni vlast daje 140.000? Ako sutra do 18h to ne dokažeš, ja ću da te ubijem, to ti se kunem“, zapretio je Spasić.

Vukadinović mu je odgovorio da će objaviti sve ono što je po zakonu i zamolio ga da mu se više ne obraća. Međutim, Spasić je i dalje nastavio da preti.

„Saznao sam i gde živiš i to te obaveštavam, ako ne dematuješ tvoju laž proći ćeš kao Ćuruvija“, nastavio je Spasić sa pretnjama.

Vukadinović je napomenuo da ovo nije nikakav „lični sukob“, niti „lično ludilo“ i da, kako kaže, dotičnog i ne poznaje.

„Zato smatram da je Spasić sigurno imao pojačivače, usmerivače i suflere iz nekih struktura. Otkud mu inače moj telegfonski broj ili adresa?“, upitao je Vukadinović i pozvao nadležne da reaguju.

Simo Spasić, predsednik Udruženja porodica kidnapovanih, ubijenih i nestalih sa prostora Kosova, poznat je po tome što često sa megafonom ometa skupove koji su kritički nastrojeni prema vlasti.

Inače, ovo nije prvi put da Spasić upućuje nekom pretnje. Početkom septembra i novinar portala Južne vesti Aleksandar Stankov dobio je nekoliko uznemirujućih i pretećih poruka od njega i to nakon nekoliko meseci uznemiravanja, a sve nakon što je taj portal objavio tekst o prostorijama koje je organizacija koju vodi Simo Spasić dobila na korišćenje od Grada Niša.

Spasić je tada, kako se navodi, poručio novinaru da „njega i još neke njegove kolege iz drugih medija treba nabiti na kolac i da žali što neko od članova porodice novinara nije ubijen“.

 

****

BONUS VIDEO: Simo Spasić oteran sa protesta

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare