Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs, Vojska Srbije

Zbog zvanične posete Beogradu turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, ispred Palate Srbija ispaljuju se počasni plotuni.

Oko 11 časova, građani Beograda začuli su prvi prasak, nakon čega je usledio čitav niz. Deo svečanog dočeka za turskog predsednika je počasna garda Vojske Srbije ispred Palate Srbija.

Erdogana je dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a njih dvojica najpre će održati bilateralni sastanak, a potom će razgovarati i delegacije dve zemlje.

U Beograd iz Sarajeva 

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan stigao je juče uveče u Beograd uz Sarajeva gde je boravio u jednodnevnoj poseti. U srpskoj prestonici, Erdogan će se zadržati dva dana. 

FOTO: TANJUG/ RADE PRELIC/ bs

Prvi čovek Turske u Sarajevo je stigao tačno 25 dana pred izbore u BiH.

„Odluke u vezi izbornih zakona donose ova trojica lidera. Oni treba da donesu tu odluku i ovde ne treba da imamo intervenciju Visokog predstavnika, što se kosi sa demokratskim principima“, rekao je Erdogan na pitanje tamošnjih novinara šta misli o nametanju izmena izbornog zakona od strane Visokog predstavnika u BiH.

Pročitajte još:

Erdogan je u Sarajevu rekao da očekuje da budu otklonjene sve prepreke za projekat izgradnje autoputa Beograd-Sarajevo, kao i da je reč o mirovnom projektu.

Iz Sarajeva je poručio i da će isti sporazum kakav je potpisala BiH biti parafiran i sa Srbijom danas.

„Radimo na tome da se započnu međusobna putovanja sa ličnim kartama. Doneli smo odluku i potpisaće naši ministri spoljnih poslova sporazum o tome. Isto tako ćemo i sa Srbijom potpisati sličan sporazum“, kaže Erdogan.

Iz Beograda u Zagreb 

Posle Beograda, Erdogan će otputovati i u Zagreb, gde mu predstoje razgovori o Bosni i Hercegovini, budući da se odluke Visokog predstavnika Kristijana Šmita odnose upravo na Hrvate u BiH.

BONUS VIDEO Erdoganov megaprojekat – novi kanal pored Bosfora

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare