Selaković sa Zarifom u Teheranu: Saradnja Srbije i Irana

Politika 17. apr. 202119:32 > 19:33
Podeli:
NIKOLA SELAKOVIC I MOHAMED DZAVAD ZARIF, Teheran
Foto: TANJUG/TANJUG/ ZORAN MIRKOVIC

Ministri spoljnih poslova Srbije i Irana, Nikola Selaković i Mohamed Džavad Zarif razgovarali su danas u Teheranu o oblicima saradnje od uzajamne koristi za privrede i narode dve države.

POGLEDAJTE JOŠ:

Selaković je posle sastanka rekao da je zahvalio Džarifu „na principijelnoj i kontinuiranoj podršci Irana očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije na Kosovu i Metohiji“.

Naveo je da Iran podržava Srbiju „u naporima da zaustavi Prištinu“ kada je ona zainteresovana da postane članica određenih međunarodnih organizacija.

Šef srpske diplomatije je kazao da je u razgovoru sa Zarifom posebna pažnja posvećena potencijalima za razvoj ekonomske saradnje, naročito u poljoprivrednoj proizvodnji, prehrambenoh industriji, ali i u oblasti savremenih tehnologija, drvno-prerađivačke, automobilske i industrije nameštaja, i proizvodnje poljoprivrednih mašina.

„Jedno od polja interesovanja Irana jeste i razvoj banjskog turizma u Srbiji i iskoristiću nastavak razgovora večeras uz Iftar, na koji me je pozvao ministar Zarif, da razgovaramo o tim i o drugim temama od zajedničkog interesa“, naveo je Selaković.

Pre sastanka delegacija dve zemlje, Selaković i Zarif su potpisali sporazum o saradnji ministarstava spoljnih poslova dve zemlje.

Selaković se prvog dana posete Iranu sastao i sa zamenikom ministra trgovine, rudarstva i energetike Hamidom Zadbumom.

Sutra će se sresti sa predsednikom Irana Hasanom Rohanijem, predsednikom parlamenta Mohamedom Bagerom Galibafom i ministrom poljoprivrede Kazemom Havazijem

 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar