Nikola Selaković Foto:BETAPHOTO/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE/Cedomir Petaric

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković razgovarao je danas sa šefom misije Saveta Evrope Tobijasom Flesenkemperom o pomoći u sprovođenju reformi i protivljenju Srbije prijemu Kosova u tu organizaciju, saopštilo je Ministarstvo.

„Snažno se protivimo pokretanju procedure za prijem Kosova i Metohije u Savet Evrope, jer bi to predstavljalo kršenje Statuta i narušilo jedinstvo organizacije“, rekao je Selaković i dodao da je za Srbiju prihvatljivo jedino statusno neutralno angažovanje Saveta Evrope na Kosovu.

Selaković je rekao da Srbija računa na pomoć Saveta Evrope u sprovođenju reformi, pre svega jer ta organizacija, kroz svoje programe, može da pomogne reformama pravosudnog sistema i sistema javne uprave.

Ministar je dodao da je neophodno jačati politički dijalog među članicama Saveta Evrope i naveo posvećenost Srbije stabilnosti u regionu, posebno ekonomske saradnje zemalja Zapadnog Balkana putem inicijative „Mini-šengen“.

Na sastanku je bilo reči i o predstojećoj poseti guvernera Razvojne banke Saveta Evrope Rolfa Venzela, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar