Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Miloš Popović, šef kabineta premijerke Srbije Ane Brnabić, upisan je i formalno kao novi predsednik Nadzornog odbora Politike AD na sajtu Agencije za privredne registre (APR), objavilo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS).

APR je objavila rešenje kojim se usvaja promena predsednika Nadzornog odbora i upisuje Popović, koji na tom mestu zamenio Nemanju Stevanovića. Ovim rešenjem za novog člana Nadzornog odbora Politike AD upisana je i Ivana Nožinić.

Zoran Mošorinski, generalni direktor Politike AD, objasnio je za UNS da je Popović dve godine član Nadzornog odbora Politike AD, a da je formalna promena obavljena zbog ostavke Stevanovića.

Mošorinski je naveo da je država neće izaći iz privrednog društva Politika AD jer je to „najstarija srpska firma, sa tradicijom dugom 117 godina“, te bi je „trebalo očuvati“.

„Politika treba da ostane državna, a najbolje rešenje je da dođe do spajanja Politike AD i Politike novine i magazini“, kazao je Mošorinski.

Najveći akcionar u Politici AD je država. Akcionom planom za primenu Medijske strategije, u delu koji se odnosi na „smanjen i učinjen transparentan uticaj države na medijsko tržište“, predviđen je potpuni izlazak države iz vlasništva Politike AD do četvrtog kvartala ove godine.

I na sajtu Politike AD objavljena je odluka o izboru novog predsednika Nadzornog odbora.

Članovi Nadzornog odbora Politike AD, na predlog Ljubomira Jovanovića – predstavnika državnog kapitala u Nadzornom odboru društva, izabrali su Popovića za novog predsednika, piše u toj odluci od 15. marta.

Navodi se i da je Nemanja Stevanović podneo ostavku 26. februara zbog imenovanja na drugu javnu funkciju – za šefa Stalne misije Srbije pri Organizaciji ujedinjenih nacija u Njujorku.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar