Autor: Srce grada

Odbornička grupa "Srce grada" na današnjoj sednici opštine Stari grad postavila je pitanje i pozvala na odgovornost nadležne institucije zadužene za rekonstrukciju nekoliko glavnih saobraćajnica na ovoj opštini, poput Ulice cara Dušana.

Kako se navodi u saopštenju odborničke grupe, na početku radova građani su putem info flajera bili obavešteni da će predviđeni radovi u nekoliko faza biti okončani do kraja 2019, odnosno početka ove godine.

„Predviđena dinamika izvođenja radova izgledala je ovako: Faza I: Ruzveltova – Starine Novaka i Starine Novaka – Takovska (od 15.6. do 20.8.); Faza II: Takovska – Bulevar despota Stefana i Bulevar despota Stefana – Francuska (od 20.8. do 30.10.); Faza III: Francuska – Kralja Petra i Kralja Petra – Tadeuša Koščuška (od 30.10. do 31.12.)“, navodi se u saopštenju.

Još sredinom prošlog meseca odbronik Marko Živković uputio je pitanje šta opština čini da ubrza završetak radova, ali je jedini odgovor bio taj da se opštinski organi na nedeljnom nivou sastaju sa izvođačima radova i gradskom upravom radi što hitnijeg završetka radova. Od tada, građani svakodnevno svedoče i dalje raskopanim ulicama, blokadama saobrajnih trasa i izmenjenim linijama javnog gradskog prevoza.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Izvesnost da će se s radovima ući i u treću godinu, što rok za nove dorćolske ulice pomera za skoro dve godine više, bila je povod da se i danas uputi niz pitanja na ovu temu novooformljenoj opštinskoj vlasti. Neka od glavnih pitanja koja su danas i zvanično zavedena na pisarnici opštine odnose se na to da gradilište nije adekvatno obezbeđeno, jer građani koji tu žive svakodnevno prelaze niz fizičkih prepreka kako bi otišli na posao, pijacu ili do škole. Takođe, da li Zavod za veštačenje, koji je zadužen za kontrolu radova vrši adekvatan nadzor radova i obezbeđenja gradilišta? Kao i da li opština brine o dostupnosti hitnih službi u zatvorenim delovima ulica, jer je prema svedočenjima građana u ovom trenutku apsolutno nemoguće da hitna pomoć, vatrogasci ili druge službe priđu zgradama i stanovima ukoliko se nešto dogodi“, navodi se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar