Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednica Skupštine Maja Gojković isključila je mikrofon ministru Aleksandru Vulinu nakon što je on uputio uvrede na račun poslanika i lidera Nove stranke Zorana Živkovića.

Ministar je na početku svog izlaganja rekao da mu je drago što je Živković ušao u salu da kaže ono što je, kako je rekao, „lagao u holu“ i počeo da uzvikuje „Sram te bilo!“, ali je predsednica Skupštine Maja Gojković prekinula Vulina, isključila mu mikorofon i rekla da ne možete na ovaj način da komunicira sa poslanikom.

„Sprečila sam svađu. Ako ćete da raspravljate kako treba nastavite, ovako ne može“, rekla je Gojković Vulinu.

Kada mu je ponovo dala reč, Vulin je ponovo vređao Živkovića koji je, kako tvrdi ministar odbrane, rekao da vojska nije adekvatno zaštićena i pitao zašto Rusi dolaze da dezinfikuju ulice u Srbiji, „hoće li to činiti 70-procentnom votkom“ i zašto to ne rade domaće snage.

„Ovaj primitivni izliv mržnje znači da Živković ne zna ništa jer se ne dezinfikuju ulice alkoholom, već hipohloridom, ali su dokaz da Živković mrzi našu vojsku i ruske prijatelje i rusku braću i ne zna ništa“, rekao je Vulin.

Živković mu je replicirao da je za prisluškivanje u holu Skupštine ministar postavio nekog ko ništa ne razume i loše mu je preneo šta se dešavalo.

U Skupštini Srbije u toku je prva sednica koja se održava u vanrednom stanju. Na snazi su zaštitne mere.

Na ulasku u Skupštinu poslanicima je merena temperatura, a nakon toga su im dezinfikovane ruke asepsolom, a potom su dobili zaštitne maske i rukavice. U samoj sali pleksiglasom su odvojena poslanička mesta za sedenje, dok su poslanici odvojeni tako što sede na svakom drugom mestu u sali.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare