Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da bi Stranka demokratske akcije (SDA) trebalo da kaže ko je pokušao da ubije Aleksandra Vučića u Srebrenici 2015. godine, umesto što ga "mrzi" nakon što je čestitao Dan Republike Srpske.

SDA je ranije danas ocenila da je vrhunac nehumanosti prema porodicama žrtava i neiskrenog odnosa prema BiH to što je Vučić čestitao Dan Republike Srpske, praznik koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

Vulin je ocenio da je Vučić jedini lider na Balkanu koji se iskreno bori za mir, a da Bosnu i Hercegovinu poštuje više od njenih funkcionera iz redova Federacije koji traže „unitarnu BiH, ali bi da komadaju Srbiju i priznaju Кosovo“, navodi se u saopštenju.

„SDA smeta što Aleksandar Vučić čestita dan ustavnom delu BiH, Republici Srpskoj, priznatoj u Dejtonu, a osnovanoj voljom srpskog naroda, konstitutivnog naroda u BiH. Osim mržnje prema predsedniku Srbije i predsedniku svih Srba Aleksandru Vučiću, SDA ne može da objasni u čemu je problem u Vučićevom poštovanju Dejtona“, dodao je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar