Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas u ime građana Srbije i lično ime predsednici Republike Srpske Željki Cvijanović Dan Republike Srpske, 9. januar, uz želje za dobro zdravlje, sreću i svaki napredak.

„Godina iza nas bila je bremenita brojnim izazovima. Koliko god da su bili teški, oni su nas u isto vreme ojačali, okrenuli jedne ka drugima i pokazali da se na međusobnom razumevanju i solidarnosti temelji očuvanje najviših ljudskih i duhovnih vrednosti“, napisaao je Vučić na svom Instagram nalogu.

Naglasio je „da su nam više nego ikada pre potrebni vera, jedinstvo i snaga kako bismo prebrodili sve posledice pošasti koja je uzdrmala ceo svet, ali i još više energije, nade i samopouzdanja da bismo nastavili putem razvoja i izgradnje stabilne budućnosti“.

„Upravo je očuvanje mira i stabilnosti u Republici Srpskoj, kao delu Bosne i Hercegovine, najveći podsticaj za nastavak naše čvrste i plodotvorne saradnje i veza u ekonomskom, kulturnom i svakom drugom pogledu“, naveo je Vučić.

Istakao je da će zato Srbija ostati pouzdani oslonac Republike Srpske u svim dobrim nastojanjima usmerenim ka miru, opštoj dobrobiti i boljem životu svih.

„Još jednom vam želim svako dobro. Živela Srpska! Živela Srbija“, poručio je Vučić.

I drugi brojni srpski zvaničnici uputili su danas čestitke povodom 9. januara. Čestitajući praznik građanima Republike Srpske, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković je istakao da Srbiju, kada je reč o njenim specijalnim paralelnim vezama sa Srpskom, obavezuje Dejtonski sporazum, ali i raspoloženje i bratska ljubav ogromne većine građana prema sunarodnicima sa druge strane Drine.

On je naveo da Srbija poštuje sve svoje susede i teritorijalni integritet svih komšijskih država, ali da „Republiku Srpsku i srpski narod volimo i uvek ćemo ih pomagati i biti uz njih“.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin čestitao je svim Srbima 9. januar – Dan Republike Srpske i poručio da je dan osnivanja Srpske praznik za sve Srbe. Vulin je napomenuo da je Republika Srpska nastala kao otpor srpskog naroda ponavljanju jasenovačkog genocida, ne samo Srba koji žive zapadno od Drine, već otpora celokupnog srpskog naroda.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić čestitao je predsednici Republike Srpske Željki Cvijanović i svim građanima Dan Republike Srpske, uz želje za napredak, dalji ekonomski i kulturni razvoj, očuvanje mira i stabilnosti.

Dodao je „da smo i u vremenu izazova u kojem se ceo svet našao pokazali od čega smo satkani kao narod i da je sloga i zajedništvo u nevolji nešto što će nas uvek karakterisati“.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić, čestitajući u ime svih Srba sa Kosova i Metohije i u lično ime, istakao je da „iako zbog epidemije ove godine nismo u mogućnosti da budemo sa vama, radost današnjeg dana obasjava i raduje svakog Srbina ma gde živeo“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare