Vladimir Đukanović i Bratislav Jugović Foto:E-Stock/Dušan Milenković/Ivan Dinić/Nova S

Nakon jučerašnje sednice predsedništva Srpske napredne stranke, oštro su kritikovani pojedini članovi naprednjaka zbog „širenja disonantnih tonova“. Kako prenosi izvor blizak portalu Nova.rs, kritikovani su Vladimir Đukanović i Bratislav Jugović.

Vladimir Đukanović našao se „na tapetu“ zbog toga što je, kako je rečeno, suprotno stavu predsednika Vučića i odluci Predsedništva SNS, zagovarao i pozivao građane da zaokruže NE na nedavno okočanom referendumu koji se odnosio na ustavne promene u oblasti pravosuđa. Kako saznajemo, Đukanović nije prisustvovao jučerašnjoj sednici Predsedništva stranke.

S druge strane, Bratislav Jugović, koji je i ranije bio poznat kao neko ko zastupa drugačije mišljenje od stranačke većine bio je među retkim poslanicima iz redova vladajuće koalicije koji se usprotivio spornom Zakonu o vodama, koji je odlukom Vučića kasnije i povučen iz skupštinske procedure. Istovremeno, suprotno stavu većeg dela stranke, Jugović je javno podržao proteste meštana Gornjih Nedeljica, kritikujući projakat „Jadar“ i nemere kompanije Rio Tinto da iskopava litijum u Srbiji.

Ostaje pitanje da li će dva „viđenija“ naprednjaka biti sankcionisani i koliko je razumevanje predsednika stranke za sporadične „slobodoumne izlete“ koji, čini se, krše čvrstu stranačku disciplinu.

BONUS VIDEO: GOST Bratislav Jugović – POSLANIK SNS
***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare