U večerašnjoj emisiji "Među nama" sa gostima Bratislavom Jugovićem iz Srpske napredne stranke i glumicom Ljiljanom Blagojević razgovarali smo o slučaju Doljevac, predlogu SNS za rezoluciju o osudi nasilja nad demonstrantima u Evropskoj uniji kao i o projektu Jadar-sever, dolasku omikron soja koronavirusa u Srbiji i o 25 godina od kontramitinga.

Na pitanje koliko je pratio kontroverzni slučaj Doljevac, Bratislav Jugović odgovara da ne komentariše sudske postupke, čak ni one koje se tiču njegovih političkih protivnika.

„Oni koji su protiv vlasti se trude da tu temu zloupotrebe, to je neka praksa u politici u Srbiji koju ja ne volim, ali tako je već decenijama. Mislim da je sud uradio posao kako treba, i to je to“, kaže Jugović.

PROČITAJTE JOŠ:

On ne zna zašto je Vučić, koji je, kako kaže, veoma medijski otvoren, obećao građanima da će moći da pogledaju dva minuta video snimka iz slučaja Doljevac, niti je siguran da predsednik države ima pravo da tako nešto deli sa građanima.

Jugović naglašava da je trenutna vlast nasledila mnogo problema i otkriva da je nedavno upisao pravni fakultet u nadi da će jednog dana „pomeriti planinu koja se zove pravosuđe“.

Upitana da li se plaši da bi mogla da se upropasti njena priroda i mir koji je pronašla bekstvom iz Beograda na Dunav, Glumica Ljiljana Blagojević odgovara:

„Srbija je jako mala zemlja za rudnike litijuma ili zlata, koji su isto vrlo opasan poduhvat. Drugačije je kada krenete u ispitivanje i vađenje litijuma u velikoj državi kao što je Australija, koja je prostorno mnogo veća i gde je naseljenost mnogo manja. Ali kada se to desi u ovako maloj zemlji, koja je naseljena, gde ćete zagaditi vodu koja je vrlo značajna…ne razmišlja se o tome šta će ostati tom nesrećnom narodu. Neće biti zagađena samo Loznica, mi smo toliko blizu svega toga da će to podkačiti i Beograd a i mnogo dalje“.

„Koga ujede zmija, taj se i komarca plaši“ odgovara glumica na pitanje da li je moguće da je sve Rio Tinto jednostavno odloženo da bi se nezadovoljstvo naroda smirilo do aprila.

„Mi smo mnogo puta iznevereni i nepoverenje prosto postoji. Moraće da prođe mnogo, mnogo vremena da bi se to poverenje vratilo. Ovde se sve svodi na to da li je neko opozicija ili je neko pozicija. Ovde se pitanje na zivot svodi na to da li tu ima politike. Ali nema politike, imamo pravo na to da dišemo čist vazduh, pijemo čistu vodu i da znamo šta se događa,“ kazala je Ljiljana Blagojević za emisiju „Među nama“.

Celu emisiju možete pogledati ovde:

Bonus video: Da li je sada stavljena tačka na Rio Tinto u Srbiji?

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar