Igor Braunović Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Igor Braunović, direktor "Srbijašume" mogao bi da bude smenjen danas na sednici Vlade Srbije. Njegova potencijalna smena nalazi se u predlogu dostavljenom članovima Kadrovske komisije, pa je još upitno da li će Braunović i biti smenjen. Pomenuti direktor privukao je veliku pažnju u javnosti zbog izjava protiv iskopavanja litijuma, zbog čega će izvesno i biti smenjen.

Direktor “Srbijašume” i narodni poslanik SPS-a Igor Braunović trebalo je da bude smenjen na sednici Vlade Srbije još u julu, ali je ova tačka povučena u poslednjem trenutku.

O toj tački se nije odlučivalo, ali je ona danas ponovo na dnevnom redu.

Nije poznato zbog čega je postojao predlog da se smeni Braunović (legalni sigurno nije), ali je simptomatično to što je on došao nekoliko dana nakon što se u javnosti pojavio snimak na kom on govori protiv iskopavanja litijuma u Srbiji.

“Vekovi braćo i sestre prolaze, a ne menja se ništa. I dalje svi rade protiv ove naše zemlje i ovog našeg naroda udruženi. Ne mogu danas sa ovog mesta da ne pošaljem nekoliko poruka, našim takozvanim domaćim i stranim saveznicima. Neće moći iz svojih fotelja da vređaju i ponižavaju nas borce i da nas nazivaju izdajnicima. Da poručim onim našim stranim saveznicima, od litijuma do litija tanka je linija, vodite računa šta radite. Zato braćo i seste u borbu, život ili smrt”, poručio je Braunović.

Nakon što je snimak odjeknuo, prorežimski mediji pokrenuli su kampanju protiv Braunovića, ali ni stranačke kolege iz SPS-a nisu imali reči hvale za ovakav njegov istup.

Njega je kritikovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Pa dobro, i direktori najvećih državih preduzeća u Srbiji su držali govore tim povodom, plaćali ljude, podsticali, poput direktora Srbija šuma“, izjavio je Vučić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare