Glavni odbor Stranke slobode i pravde doneo je danas odluku da podrži Zdravka Ponoša za kandidata na predsedničkim izborima koji se održavaju u aprilu ove godine.

Glavni odbor Stranke slobode i pravde počeo je danas u 13 časova i održava se u Novom Sadu. Glavna tema sastanka bio je predsednički kandidat koji bi trebalo da ispred opozicije izađe na crtu lideru SNS Aleksandru Vučiću u izbornoj trci.

Predlog SSP je da to bude Zdravko Ponoš. Tu odluku je izglasao Glavni odbor stranke.

To je saopštio lider SSP Dragan Đilas.

„Verujem da je Zdravko Ponoš može da pobedi Aleksandra Vučića“, rekao je on i pozvao koalicione partnere da podrže Ponoša kao kandidata.

Borko Stefanović Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Podsetimo, Nova je pisala da je Zdravko Ponoš jedan od potencijalnih kandidata koji bi mogao da uđe u trku za predsednički mandat ispred opozicije.

Iako u tom trenutku potpredsednik Narodne stranke, Ponoš nije dobio podršku od lidera NS Vuka Jeremića.

Jeremić je čak tvrdio da je iznenađen tim predlogom. S druge strane Ponoš je u gostovanju na N1 rekao da je iznenađen iznenađenjem pojedinih kolaga iz stranke i Vuka Jeremića.

Zdravko Ponoš Foto: N1

Nakon toga Ponoš se povukao sa potpredsedničke funkcije u stranci, odnosno nije se ponovo kandidovao.

S druge strane iako ponoš nije imao podršku u svojoj stranci, njegovo ime je bilo prihvatljivo za Stranku slobode i pravde. Lider te stranke Dragan Đilas je u izjavi za Nova.rs to na nekin način i potvrdio.

„Većinom smo se slagali u stavovima, a ponekad smo vodili i vrlo burne, ali argumentovane polemike. Cenim ga i zbog toga i zbog činjenice da je više puta pokazao da je spreman da viši cilj stavi iznad ličnog interesa. To je nešto što je preko potrebno srpskoj politici“, naveo je tada Đilas.

Kako je Nova pisala, neposredno pre dogovora oko saveza ovog bloka opozicionih stranaka Jeremić je praktično stavio veto na izbor Ponoša. U međuvremenu se u javnosti pojavilo nekoliko novih imena poput Miodraga Zeca, Vladete Jankovića, Dejana Šoškića…

Niko do njih međutim nije potvrdio da je spreman da uđe u izbornu predsedničku trku.

Na poslednjem sastanku lidera opozicije kako je pisala Nova Jeremić je „skinuo veto“ na izbor Ponoša, ali je u igru uveo i Miroslava Aleksića iz njegove stranke.

Vuk Jeremić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

On je u intervjuu za Novu rekao da je  prvi izbor Narodne stranke za predsedničkog kandidata te koalicije je Miroslav Aleksić.

„Na Zdravku Ponošu insistira jedan od naših koalicionih partnera. Spremni smo da razmotrimo njegovu potencijalnu kandidaturu ako istraživanja pokažu da je upravo Ponoš taj koji bi imao najbolje šanse da na izborima pobedi Vučića“ , rekao je u pisanom intervjuu za list “Nova” Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke.

Bonus video: Deo Srbije u medijskom mraku – kako se informišu građani osuđeni na isključivo režimske kanale?

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare