Dragan Đilas Foto:Dragan Mujan /Nova.rs

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je za novine "Nova" da u delu opozicije u kojoj su ta stranka, DS i Narodna stranka, nije bilo konkretnih razgovora na temu ko bi bio kandidat za predsednika Srbije na predstojećim izborima, ali da je potredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš potreban srpskoj politici, jer je častan i pošten čovek.

„Cenim ga (Zdravka Ponoša) i zbog činjenice da je više puta pokazao da je spreman da viši cilj stavi iznad ličnog interesa“, rekao je Đilas za današnji list „Nova“.

On je ocenio da bi kandidat za predsednika Srbije trebalo da bude osoba koja će moći da bude „simbol jedinstva naroda“. Podsećamo, novine “Nova” u današnjem izdanju prenose izjavu funkcionera Narodne stranke Zdravka Ponoša da bi razmislio o tome da bude zajednički kandidat opozicije za predsednika Srbije – ukoliko bi se opozicione stranke odlučile da zajedno izađu na te izbore.

Ponoš ocenjuje da je stanje u Srbiji takvo da predsednička kandidatura ne bi smela da bude samo deo ostvarenja nečijih političkih ambicija.  „Neću da budem ni čip u nekom međupartijskom nadgornjavanju“, rekao je Ponoš.

KOMPLETAN TEKST ČITAJTE U NOVOM IZDANJU NOVINA „NOVA“.

BONUS VIDEO:Đilas: Sram vas bilo evroparlamentarci

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare