Vuk Jeremić, političar, Narodna stranka, intervju
Vuk Jeremić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

- Prvi izbor Narodne stranke za predsedničkog kandidata naše koalicije je Miroslav Aleksić. Na Zdravku Ponošu insistira jedan od naših koalicionih partnera. Spremni smo da razmotrimo njegovu potencijalnu kandidaturu ako istraživanja pokažu da je upravo Ponoš taj koji bi imao najbolje šanse da na izborima pobedi Vučića - kaže u pisanom intervjuu za list “Nova” Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke. Na dodatno pitanje da li je Dragan Đilas koalicioni partner na koga misli, nismo dobili odgovor.

Ko bi, po vašem mišljenju, bio najbolji kandidat opozicije za predsednika Srbije?

– Prvi izbor Narodne stranke za zajedničkog predsedničkog kandidata naše koalicije je Miroslav Aleksić. Srčan, hrabar, pametan, čestit, porodičan čovek iz naroda, koji je u naponu životne snage. Nikada nije kalkulisao niti svoje lične interese stavljao u prvi plan. U životu nisam upoznao mnogo ljudi sa takvom pozitivnom energijom, što je od velike važnosti u kampanji. Mislim da bi on i Marinika Tepić, kao predsednički kandidat i nosilac parlamentarne liste naše koalicije, bili odličan tandem na predstojećim izborima.

I sam Miroslav Aleksić je potvrdio da je potencijalni kandidat za predsednika. Da li ste merili njegov rejting i koliki je?

– Jesmo, u novembru prošle godine. To istraživanje je za nas uradio Đorđe Vukadinović. Ispitivali smo ko bi od istaknutih funkcionera Narodne stranke mogao da bude najuspešniji kandidat udružene opozicije. Ovo istraživanje je pokazalo da od svih ubedljivo najbolje stoji Siniša Kovačević, a posle njega Sanda Rašković Ivić. Nažalost, nijedno od njih dvoje nije iz ličnih razloga u mogućnosti da trči predsedničku trku. Treći najbolji rejting imao je upravo Miroslav Aleksić, a četvrti Zdravko Ponoš. Ispitivali smo i neke kandidate koji nisu u Narodnoj stranci, a od kojih su se najbolje pokazali Marinika Tepić i Boža Prelеvić.

Ceo intervju možete pročitati u štampanom izdanju novina Nova.

Bonus video: Jeremićev odgovor na pitanje o Ponošu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare