Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Predstavnici Srpske napredne stranke odbili su na pregovorima zahtev opozicije da se izbori razdvoje, saznaje Nova.rs.

Kako saznajemo, delegacija SNS na pregovorima uz posredstvo Evropskog parlamenta odbila je zahtev da se razdvoje izbori i predložila da se izlazak na birališta organizuje 3. aprila.

Tokom svog izlaganja, predsavnik Srpske napredne stranke na dijalogu, Vladimir Orlić, istakao je da se ta partija protivi razdvajanju izbora i predložio da se parlamentarni, predsednički i beogradski izbori održe istovremeno, 3. aprila.

Pročitajte još...

U Palati „Srbija“ danas je počela druga runda međustranačkog dijaloga, kojim posreduju evroparlametarci. Kako je planirano, razgovori vlasti i opozicije trajaće do subote u 11:30 sati, kad je predviđeno da se medijima predstave zaključci dijaloga. Ovo će, prema ranijim najavama, biti i poslednja faza razgovora, koja bi trebalo da se okonča potpisivanjem sporazuma.

Dijalog je kasnio blizu pola sata, jer se, kako saznajemo, odužio prethodni sastanak koji su posrednici iz Evropskog parlamenta imali sa Ivicom Dačićem.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Dijalogom ispred EP posreduju Tanja Fajon, Vladimir Bilčik, Eduard Kukan i Knut Flekenštajn.

SNS na ovim pregovorima predstavlja Vladimir Orlić i Nebojša Bakarec.

Iz redova opozicije došli su lider SSP Dragan Đilas, Miodrag Gavrilović iz DS, Nebojša Zelenović, lider ZZS, i Miroslav Aleksić potpredsednik NS.

Na ove pregovore došli su i Konstantin Samofalov iz SDS i predsednik Dveri Boško Obradović, a tu je i predsednik DJB Saša Radulović.

BONUS VIDEO: Vučić o Belivuku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare