Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Delegaciju Srpske napredne stranke na dijalogu sa opozicijom o izbornim uslovima, kojem predsedavaju evroparlamentarci, predstavljaju Vladimir Orlić i Nebojša Bakarec, poslanici koji su poznati po svojim prostačkim istupima i koji ne biraju reč kad govore o opozicionim liderima, nazivajući ih lopovima, tajkunima, šizofreničarima, narko dilerima…

Prethodnih godina pomenuti poslanici bili su najaktivniji za skupštinskom govornicom, iznoseći uvrede na račun opozicije i njenih lidera, ali i nezavisnih medija i svih ostalih koji drugačije misle. Poslanik Nebojša Bakarec je čak jednom prilikom otišao i korak dalje, pa je tokom jednog skupštinskog govora pozvao na likvidaciju predsednika Stranke slobode i pravde, Dragana Đilasa.

Pročitajte još...

Stoga se kao logično postavlja pitanje, zašto bi Vučić delegirao ovakve kadrove, ukoliko želi da dijalog sa opozicijom budu uspešan? Da li ova i prethodna ekipa SNS na pregovorima(koju su činili Orlić, Marijan Rističević i Sandra Božić) ukazuje da su razgovori unapred osuđeni na propast?

Orlić „ometač“ ponovo pregovara

Vladimir Orlić bio je deo delegacije SNS na prethodnom dijalogu krajem 2019. godine, kad je, kako su pojedini opozicionari navodili, opstruisao ceo proces, zajedno sa ostatkom naprednjačkog tima, iznoseći neistine i svađajući se.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Ovaj narodni poslanik, inače i potpredsednik Skupštine Srbije, poznat po svom agresivnim javnim nastupima tokom kojih otvoreno vređa opoziciju, kritičku javnost i medije. Upravo je Orlić taj koji najčešće predstavlja SNS na televizijskim duelima sa opozicijom i poznat je po tome što stalnim upadnjima u reč i vikanjem ne dozvoljava da se čuje suprotna strane.

Bakarec pozivao na likvidaciju Đilasa i targetirao Mariniku Tepić

Uz Orlića, vladajuća stranka je kao vođu svoje delegacije imenovala i Nebojšu Bakareca, narodnog poslanika koji svakodnevno sa skupštinske govornice, ali i putem društvenih mreža, targetira političke protivnike.

Da granice pristojnosti ne postoje kad je u pitanju Nebojša Bakarec, mogli smo da vidimo i po njegovim redovnim objavama na društvenoj mreži Tviter. Naime, poslanik SNS-a i „narodni predstavnik” u Skupštini Srbije objavio je krajem jula fotomontažu na kojoj se nalaze Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde i Veljko Belivuk, vođa kriminalne grupe, optužen za brutalna ubistva, otmice i dilovanje droge. Uz fotografiju na kojoj su Tepić i Belivuk predstavljeni kao prijatelji, Bakarec je dodao opis da je potpredsednica SSP-a Belivukova „seka”.

Bivši član Demokratske stranke Srbije i žestoki Vučićev kritičar je od 2017. godine, od kad je uzeo učešće u kampanji Srpske napredne stranke za izbore u Beogradu, ističući da je voljan da doprinese „svojim iskustvom”, postepeno je izrastao u pravog naprednjačkog kerbera, pa je tako danas jedan od najagresivnijih zaštitnika lika i dela predsednika Srbije.

Nebojša Bakarec i Vladimir Orlić Foto: Nova.rs

Targetiranjem Marinike Tepić i njenim povezivanjem sa Belivukom, koji s druge strane tvrdi da je radio za istog gazdu kao i Bakarec, poslanik SNS-a je pokazao da nisu samo prizemne uvrede to što ga čini idealnim naprednjačkim vojnikom.

Vređanje Đilasa i poruka kako bi završio u Rusiji – „tako što te više nema“

U jednom svom skupštinskom nastupu, Bakarec je ispričao sopstvenu verziju bajke o tri praseta u kojoj je “treće žuto prase u stvari Dragan Đilas” koga je optužio za “krađu 619 miliona evra”.

Bakarec je tada rekao da se Đilas ponašao kao “neki drugi lik u Nemačkoj” koji je “trpao Rome u kontejnere” i da je “čak i tada zarađivao”.

U pesničkom zanosu, on je završio svoje obraćanje stihovima “omiljene Đilasove pesme” – “Ja volim samo sebe” i citirao:

“Dane prljave prošlosti na Đilasovoj beloj košulji veš mašina budućnosti nikad neće oprati”.

Pročitajte još...

Granicu ukusa, a čini se i zakona, Bakarec je prešao tokom jednog jednog skupštinskog nastupa, kad je, govoreći o tome “kako se stvari završavaju u Rusiji”, pozvao na likvidaciju Đilasa i bivšeg šefa BIA Saše Vukadinovića.

On je izjavio da u Skupštini Srbije postoji zavera protiv predsednika Aleksandra Vučića, govoreći o susretu Đilasa i Vukadinovića u Trstu, o čemu su pisali pojedini tabloidi.

“Šta je drugo nego kovanje zavere? To što je uradio bivši šef BIA je krajnje neprofesionalno i nedopustivo u profesionalnim obaveštajnim odnosima. Zamislite da se bivši šef Federalne službe bezbednosti sastaje sa (Aleksejem) Navaljnim. Znate kako se to rešava u Rusiji? Tako što te više nema”, izjavio je Bakarec u javnom prenosu sednice Skupštine Srbije.

On je izjavio da postoji zavera protiv predsednika Srbije, a prema njegovim rečima cilj je zaštita ugroženih interesa pojedinih lidera opozicije, predstavnika bivšeg režima i pojedinaca iz vladajućih struktura.

BONUS VIDEO: Vučić o Belivuku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar