Siniša Mali Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

Vlada Srbije usvojila je Predlog izmena Zakona o budžetu za 2022. i on bi u Skupštini Srbije trebalo da bude usvojen po hitnom postupku. Prema informacijama Nova.rs, rebalans bi pred poslanicima mogao da se nađe već naredne nedelje, a možda već u utorak.

Do izmena Zakona o budžetu dolazi nakon izbora nove vlade i formiranja novih ministarstava, kojih sada ima 28. Rebalans će u parlamentu braniti ministar finansija Siniša Mali.

Pročitajte još...

U obrazloženju u koje je naš portal imao uvid navodi se da će rebalans biti usvojen po hitnom postupku kako bi se “izbegle štetne posledice na rad državnih organa i organizacija za obavezno socijalno osiguranje”. Cilj je, kako piše, stvaranje neophodnih materijalnih i drugih uslova za finansiranje rada državnih organa i organizacija u Srbiji.

Izmene Zakona o budžetu ranije će stupiti na snagu, a razlog je, kako piše, nesmetano funkcionisanje državnih organa i organizacija.

Kako su nam rekli pojedini poslanici iz redova opozicije, dobili su informaciju da bi sednica Skupštine na kojoj će se raspravljati o rebalansu mogla da bude održana verovatno u utorak, ali ističu da još nisu dobili poziv.

Pročitajte još...

Vlada je danas saopštila da su rebalansom su predviđeni ukupni prihodi i primanja u iznosu od 1.709,5 milijardi dinara.

„Poreski prihodi planirani rebalansom budžeta su 1.490,6 milijardi dinara, neporeski iznose 199,7 milijardi, a rashodi i izdaci 1.988,5 milijardi dinara. Za kapitalne investicije izdvojeno je 419,2 milijardi dinara, odnosno 5,9 odsto BDP, dok je na nivou opšte države ta brojka oko 512,7 milijardi dinara, odnosno 7,2 odsto BDP“, navela je Vlada Srbije.

BONUS VIDEO Orlićev verbalni rat sa poslanicima opozicije: Odgovorao poslanicima, isključivao mikrofon, davao zajedljive komentare

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar