Foto: nomading / Shutterstock, EPA-EFE/MIKHAIL METZEL / KREMLIN / SPUTNIK,EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Ruska državna televizija "Raša tudej" otvoriće svoje predstavništvo u Srbiji, saznaje Nova.rs. Reč je o TV stanici kojoj je EU zabranila emitovanje zbog „podsticanja i podrške ruskoj agresiji” na Ukrajinu.

Da je u pripremi otvaranje tog kanala, potvrdila je za naš portal Ljubinka Milinčić, glavna i odgovorna urednica Sputnjik Srbija.

„Da, tačno je. Neće sada početi da radi u Srbiji, nego se priprema“, navodi ona.

Ljubinka Milinčić Foto: N1

Prema informacijama Nova.rs na čelu te televizije biće upravo ćerka Milinčić, ali ona ovu informaciju nije ni potvrdila ni demantovala.

„Da li sada treba da vam odajem tajnu ili ne? Ostavite da to oni kažu“, kaže urednica Sputnjika Srbija.

Inače, Savet EU je još u martu odlučio da obustavi distribuciju ruskih državanih medija „Raša tudej“ i „Sputnjik“ na teritoriji cele EU. Kako su preneli mediji, sankcije pokrivaju sva sredstva za prenos i distribuciju, kao što su kablovska, satelitska, IPTV, platforme, veb stranice i aplikacije, a sve relevantne licence, ovlašenja i dogovori o distribuciji su suspendovani, naveli su u Savetu EU.

U Briselu su ocenili da su ta dva medija važni instrumenti u „podsticanju i podršci ruske agresije” protiv Ukrajine i da predstavljaju „značajnu i direktnu pretnju javnom redu i bezbednosti EU”.

BONUS VIDEO Srbija staje na putu ka EU?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram