Beogradska kampanja opozicionih stranaka udruženih na listi “Srbija protiv nasilja” počinje u četvrtak 16. novembra u Domu omladine, dok republička startuje dan kasnije u Nišu. Kako predstavnici ovog dela opozicije kažu za Nova.rs, plan je da se obiđe cela Srbija. S obzirom na to da već u ovom trenutku nailaze na problem sa zakupom hala za održavanje skupova i opstrukcijama SNS, najavljuju da će veći deo kampanje provesti na ulici, s građanima.

U četvrtak 16. novembra opoziciona lista “Srbija protiv nasilja” počinje beogradsku kampanju, skupom u Domu omladine. Dan kasnije biće obeležen i početak republičke kampanje okupljanjem u Nišu, u zgradi pozorišta.

Foto: Printscreen/Facebook/Dragan Đilas

Zatim će se nastaviti obilazak svih većih gradova u Srbiji, a plan kampanje je da poslednji skup bude održan ponovo u Beogradu, ispred Skupštine Srbije.

Ovako izgleda plan liste Srbija protiv nasilja”:

16. novembar – Beograd, Dom omladine
17. novembar – Niš
18. novembar – Leskovac
19. novembar – Smederevo
21. novembar – Pančevo

22. novembar – Beograd
23. novembar – Kruševac
25. novembar – Kraljevo
26. novembar – Valjevo
27. novembar – Šabac – Sremska Mirovica
29. novembar – Subotica

2. decembar – Kruševac
2. decembar – Kragujevac
5. decembra – čačak- Užice
7. decembar Loznica – Novi Pazar
9. decembar – Novi Sad
11. decembar – Sombor- Požarevac

12. decembar – Beograd ispred Skupštine Srbije

Predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić za Nova.rs objašnjava zašto su se odlučili za Beograd i Niš kao polazne tačke za ovu kampanju.

Miroslav Aleksić Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

“Beogradski izbori su jako važni i zato kampanju počinjemo iz srca Beograda. Verujemo da će građani Beograda u velikom broju podržati listu “Srbija protiv nasilja” i smeniti vlast u Beogradu. Što se republičke kampanje tiče, doneli smo odluku da krenemo s juga Srbije, iz Niša, bez obzira na to što tamo neće biti lokalnih izbora. Hoćemo da pokažemo da je svaki grad u Srbiji podjednako važan, a Niš je grad koji nosi veliku simboliku. Posle Niša ćemo obići celu Srbiju, a kampanju ćemo završiti u Beogradu, ispred Narodne Skupštine”, kaže Aleksić.

PROČITAJTE JOŠ...

Veliki problem sa iznajmljivanjem sala

Zamenica predsednika Demokratske stranke Dragana Rakić kaže da osim što je Beograd glavni grad, on je i grad u kome opozicija ima veliko uporište.

Dragana Rakić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

„Sve su to razlozi zašto se koalicija „Srbija protiv nasilja“ opredelila da odavde krene u svoju pobedničku kampanju. Tokom kampanje svakodnevno ćemo biti na terenu, svakog dana u drugom gradu, razgovaraćemo sa građanima na trgovima, ulicama i pijacama. U svega nekoliko gradova smo uspeli da rezervišemo zatvoreni prostor, jer su sve sale po Srbiji za nas iz opozicije zaključane pošto ih je neko već unapred „rezervisao“. Međutim, ni hladno vreme, ni košava, ni kiša, neće nas sprečiti u našoj borbi da koalicija „Srbija protiv nasilja“ pobedi na izborima i da građanima omogućimo ono što im je najvažnije, a to je da se vrate sigurnost, bezbednost i normalnost u naše živote“.

Aleksić, takođe, napominje da opozicija s liste „Srbija protiv nasilja” ima veliki problem oko rezervacije sala za tribine po Srbiji.

“To je tačno. Već sada su velike opstrukcije od strane vlasti, koja je očigledno u velikom strahu. Nailazimo na situaciju da ne možemo da dođemo do prostora, ali iskren da budem – ne hajemo. Tamo gde ne možemo da nađemo salu, bićemo na ulici s građanima. Ništa nas ne može iznenaditi”, navodi Aleksić za Nova.rs.

BONUS VIDEO: Predsednik svih građana u predizbornoj kampanji SNS

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar