Miroslav Aleksić Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) i jedan od nosilaca opozicione liste "Srbija protiv nasilja" Miroslav Aleksić pozvao je danas poljoprivrednike da svoj bunt i gnev pokažu na izborima 17. decembra.

On im je poručio da štrajkom neće ništa dobiti od vlasti koja ih za 11 godina nijednom nije podržala, saopštili su iz te stranke.

„Neće ova vlast ništa učiniti za poljoprivedu, da su hteli, mogli su, imali su 11 godina da pomognu srpskom seljaku da ostane na svom imanju, a ostavili su ga samog“, rekao je Aleksić.

Dodao je da vlast, umesto da podržava srpskog seljaka koji je kroz istoriju othranio i odbranio Srbiju, neprestano ga obmanjuje, sapliće i tera na ivicu opstanka.

Pročitajte još

Aleksić je podržao proteste poljoprivrednika i istakao „da je vlast Aleksandra Vučića svojom nesposobnošću dovela poljoprivredu u najgore stanje u poslednjih 20 godina“.

„Dok evropske zemlje izdvajaju i do 30 odsto iz budžeta za poljoprivredu, u Srbiji se izdvaja jedva pet odsto, a sa subvencijama koje su ispod zakonskog minimuma i pogrešno usmerene se kasni i po tri godine“, rekao je Aleksić.

Naveo je da se NPS zalaže za potpuni zaokret u poljoprivrednoj politici Srbije kroz povećanje budžetskog izdvajanja na deset odsto, ukidanje akciza na dizel gorivo za poljoprivrednu proizvodnju i osnivanje kriznog fonda koji bi garantovao minimalne cene poljoprivrednicima u vremenima tržišnih poremećaja.

BONUS VIDEO Goran Ješić o protestu i blokadi paora u Srbiji: Ovo je tačka iz koje se prelamamo u ambis, poljoprivrednici su na ivici bankrota

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar