Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Sastanci predstavnika Evropskog parlamenta sa opozicionim grupacijama biće održani 5. i 6. maja, što će ujedno biti i početak međustranačkog dijaloga pod okriljem EP, saznaje Nova.rs.

Kako saznajemo, sastanak će se održati preko Zuma, a od opozicionih partija na sastanak su pozvani Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Dveri, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Ne davimo Beograd, Pokret za preokret, Zajedno za Srbiju, kao i grupacija partija i pokreta koje predvodi Socijaldemokratska stranka na čijem je čelu bivši predsednik Srbije, Boris Tadić.

Evropski parlament će u uvodnom delu međustranačkog dijalog predstavljati Tanja Fajon, Vladimi Bilčik, Edvard Kukan i Knut Flekeštajn.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je nedavno da je dobio pismo evroparlamentaraca Tanje Fajon i Vladimira Bilčika i da će po prvom planu razgovori o eventualnim izmenama izbornog procesa početi 19. aprila.

On je izjavio da će od 19. do 22. aprila predstavnici zvaničnog Brisela „razgovarati onlajn i uživo sa poslaničkim grupama u parlamentu“, kao i da će Bilčik i Fajon nakon toga razgovarati i sa predstavnicima vanparlamentarnih partija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar