Foto: Dragan Mujan/Nova.rs, Ne davimo Beograd

Pokret Ne davimo Beograd uskoro bi trebalo da preraste u političku stranku, ali i da dobije novo ime. Prema saznanjima Nova.rs, u opticaju su dva potencijalna naziva, a koje će biti odabrano odlučiće članstvo.

Prošlo je četiri meseca otkako je na Skupštini NDBG doneta odluka da taj pokret preraste u političku stranku. Istovremeno, radi se i na promeni naziva, a u opticaju su dve slične opcije.

Kako navodi izvor Nova.rs, prema prvom predlogu Ne davimo Beograd postaće “zeleno-leva partija”, a prema drugom “zeleno-levi front”. Konačnu reč o nazivu imaće članstvo, a glasanje će biti obavljeno elektronski i to u periodu od 27. do 31. januara.

Prema našim saznanjima, u oba slučaja, kao deo naziva, koristiće se i slogan “Ne damo Srbiju”, kako bi se obezbedila prepoznatljivost i poveznica sa dosadašnjim imenom Ne da(vi)mo Beograd.

Do promene naziva dolazi i zbog širenja pokreta na ostatak Srbije, a prema najavama, ovih dana očekuje se i otvaranje kancelarija u Nišu, Somboru i Užicu.

Radomir Lazović Foto:N1

Kako je ranije izjavio Radomir Lazović, jedan od lidera NDBG, ta organizacija ima oko 5.000 članova, a petina njih ne živi u Beogradu.

“I ranije su nas ljudi pitali kada ćemo se širiti na republički nivo, čekali smo da se završe izbori, da se tu postigne određeni rezultat i da onda nastavimo da se širimo van Beograda, što sada i radimo“, navodi Lazović.

Odluka o prerastanju Ne davimo Beograd u stranku doneta je u septembru prošle godine na Skupštini NDBG, kada je usvojena i “Deklaraciju o prerastanju pokreta u partiju”. Tada je usvojena i odluku o formiranju Inicijativnog odbora koji bi trebalo da pripremi predloge statuta i osnivačkih dokumenata, programa, vizuelnog identita i imena partije.

BONUS VIDEO Lazović o predlogu za Kosovo: Nedopustivo da se pregovara o tajnim papirima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare